HV71:s drag efter skadorna – lånar in klubbikonen: "Superglada"


25 november 2021
HV71 har fått se både Simon Önerud och Taylor Matson hamna på skadelistan.
Det gör att man lånar in klubbikonen Martin Thörnberg från HC Dalen till dubbelmötet med Kristianstad.
– Martin tog ett ganska snabbt beslut att han tyckte att det skulle vara jättekul, säger sportchefen Johan Hult till HockeyNews.se.


Martin Thörnberg har gjort 588 SHL-matcher med HV71, gjort 313 poäng och vunnit fyra SM-guld – bland annat.

Efter säsongen 2019–20 fick han däremot inte vara kvar i klubben och har sedan dess spelat i Hockeyettan med HC Dalen.

Men nu står det klart att Thörnberg återvänder – om än tillfälligt.

Efter det att HV71 har fått se både lagkaptenen Simon Önerud och viktige forwarden Taylor Matson hamna på skadelistan efter 6–4-segern mot Vita Hästen väljer man nu att låna in Thörnberg under lagets två kommande matcher mot Kristianstad, meddelar man på sin hemsida.

– Vi visste att Dalen spelade klart sin höstserie igår. Dalen har inte heller varit jättetjocka på spelare på slutet, men nu var det ett perfekt läge både för oss och för Dalen och för Martin att vi kunde få den möjligheten. Vi är tacksamma både mot Martin och mot Dalen, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se.


38-årige Martin Thörnberg har gjort 21 poäng på 17 matcher för Dalen i Hockeyettan denna säsong.

– Vi pratade med Pelle (Gustafsson, Dalens tränare) först och sedan ringde Tommy (Samuelsson, HV:s tränare) till Martin och pratade med honom. Martin tog ett ganska snabbt beslut att han tyckte att det skulle vara jättekul. Som sagt, vi är superglada och tacksamma att han är här, säger Hult och tillägger:

– Till att börja med är det två matcher.

För om det skulle visa sig att Taylor Matson och/eller Simon Önerud blir borta en längre tid kan det bli aktuellt att diskutera vidare med Martin Thörnberg.

– Vi undersöker både Matson och Simon under dagen så får vi se vad det landar i. De ska röntgas bägge två så vi får koll på vad det innebär för oss. Skador och sjukdomar drabbar alla, så är det ju. Det är bara att försöka hantera det på bästa sätt, säger Johan Hult.

Max Wennlund missade matchen mot Vita Hästen på grund av sjukdom.

– Max är tillbaka idag. Simon och Matson räknar vi inte till spel nu till helgen, så kommer Max och ”Thörna” in, så fyller vi på lite i alla fall, förklarar Johan Hult.