SHL-meriterade AIK-centern ger besked efter skadan mot HV71


24 november 2021

STOCKHOLM. AIK-centern Axel Wemmenborn blev skadad mot HV71 och tränade i gul tröja inför mötet med Björklöven.

Här ger han besked om sin status inför kvällens match på Hovet.Det var i fredagens 3–0-förlust mot HV71 i Jönköping som AIK:s Malmö-värvning Axel Wemmenborn träffades av en puck på överkroppen och blev skadad.


– Det är sånt som händer. Det var faktiskt från en egen spelare, så det var en ren olyckshändelse, säger Wemmenborn till HockeyNews.se.


Han blev stel och svullen, men efter röntgen visade det sig att han klarat sig undan en fraktur.


– Det var inget farligt direkt, så det var skönt, för man vet aldrig med sånt, säger Wemmenborn.


AIK-centern räknar med att kunna spela redan mot Björklöven på onsdagskvällen.


– Det ska inte vara några konstigheter alls. Det går bra att spela, säger han.


Att han bar gul tröja under tisdagsträningen var mest en försiktighetsåtgärd.


– Vi brukar ta gul tröja så att man inte åker på någon tjuvsmäll, så är man lite fridlyst i alla fall… De fick slänga på mig den, men det kändes riktigt bra och det var skönt.AIK ligger på åttonde plats i den allsvenska tabellen efter 17 matcher och skulle behöva en trepoängare för att haka på topp sex. Björklöven har ett högre poängsnitt på bortaplan (2,29) än hemma (1,7).


– Vi har inte mött dem än så det ska bli roligt att ta sig an ett nytt lag, säger Wemmenborn vars AIK redan har spelat samtliga fyra matcher mot HV71 den här säsongen.


– Det har varit lite speciellt på det sättet att vi redan är klara med HV och så är det några lag som vi inte har stött på än. Men det är ett bra lag så det blir en rolig match hoppas jag.


Axel Wemmenborn, 29, kom till AIK den här säsongen efter fyra år i SHL med Malmö Redhawks.


Och han låter hyfsat nöjd med lagets start även om det finns en del skönhetsfläckar.


– Jag tycker att vi har visat att vi kan spela riktigt bra hockey stundtals. Vi har haft lite svårt att sätta ihop flera bra matcher i rad och ibland över 60 minuter på ett bra sätt. Den utmaningen ligger fortfarande framför oss, att bli lite mer konsekventa och kunna göra bra saker varje dag och även på träningar och vara redo för matcherna, menar Wemmenborn.


Axel Wemmenborn har gjort sex mål på 16 allsvenska matcher och är AIK:s tredje bästa målskytt den här säsongen. Foto: Bildbyrån.


– Där tar vi små steg hela tiden. Vi är ändå på en bra plats i den processen även om man alltid önskar att man kunde vara ytterligare längre fram, men det krävs kontinuitet för att det ska bli riktigt bra.


Axel Wemmenborn har gått från en mindre roll i Malmö till en lite större i AIK som tredjecenter.


– För egen del tycker jag att det har funkat rätt bra att komma in. Det är första gången på bra många år som jag är på ett nytt ställe. Det innebar flytt så det känns som att man tar små steg hela tiden. Man tar två steg fram och ett steg bak, så går det som det alltid gör under en säsong.


– I det stora hela tycker jag att det har varit en bra start.


Axel Wemmenborns personliga mål- och poängrekord på allsvensk nivå är från tiden i Malmöklubben Pantern. 2016/2017 gjorde han 22 poäng (11 mål, 11 assist) på 52 matcher.


LÄS MERRatade Södertäljeforwarden klar för ny klubb – tar svenskens plats


I AIK har han gjort sex mål och totalt tio poäng på de 16 matcher som han har spelat. En bra start sett till den roll han har.


– Det tycker jag väl ändå. Det är klart att man vill bidra så mycket som möjligt och att göra poäng och mål hjälper så klart laget att vinna matcher. Sedan är jag kanske inte en spelare som enbart är en poängspelare. Jag vill kunna bidra i alla delar av spelet och likväl kunna döda utvisningar så att mina lagkamrater och laget kan lita på mig i alla delar på isen. Där tycker jag att jag har tagit små steg även där, att bli en mer producerande spelare, säger Axel Wemmenborn.