Gick från Hockeyettan till målkung i VM – nu är säsongen över för forwarden


19 november 2021
Liam Kirk inledde förra säsongen i Hanhals och avslutade som målkung i VM.
Nu tvingas han till nio månaders rehabilitering efter en knäskada.
– Vi gillar han som spelare och person, han är en riktigt bra kille, så han kommer ta sig tillbaka, säger Coyotes huvudtränare André Tourigny.


Förra säsongens uppskjuta start i Nordamerika gjorde att flertalet spelare under hösten inledde sina säsonger med spel i Europa istället.

En av dessa spelare var den brittiske forwardstalangen Liam Kirk som i oktober dök upp i Hockeyettan där han skrivit på för Hanhals.

Kirk gjorde där tio poäng på tolv matcher innan han flyttade hem till Sheffield i England för spel på hemmaplan igen, som en del i uppladdningen för VM, ett VM som slutade med braksuccé för den 21-årige forwarden.

På sju matcher stod han nämligen för lika många mål och två assist.

Till den pågående säsongen flyttade Kirk, som är draftad av Arizona, till Tucson för spel med Coyotes farmarlag Roadrunners, men nu står det klart att säsongen är över efter att han ådragit sig en knäskada som krävde operation och nu väntar nio månaders rehabilitering för forwarden.

– Han är en ung spelare som behöver utveckling och har mycket talang. Så det är ett tufft slag för honom, men om man vill lyckas gäller det att ta sig igenom de här hindren som uppstår längs vägen. Det är olyckligt men det är så det är. Jag är ledsen för honom personligen, men det gäller att kämpa sig igenom det här nu. Vi gillar han som spelare och person, han är en riktigt bra kille, så han kommer ta sig tillbaka, säger Coyotes huvudtränare André Tourigny.

Kirk noterades för två mål och en assist på sina åtta första AHL-matcher.