Ett mål framåt och igenbommat bakåt.
Det var det finska segerrecpetet i kvartsfinalen mot Tjeckien.
Efter 1–0 väntar nu semifinal.

Det kom att bli en målsnål historia när Finland och Tjeckien stötte på varandra i VM:s fjärde kvartsfinal.

Den första perioden bjöd inte på några mål alls, i vart fall inte regelrätta mål då ett finskt mål dömdes bort efter en videogranskning som tog över sex minuter innan ett beslut kom.

Knappt 13 minuter in i den andra perioden kom matchens första mål då Jere Innala höll sig framme för att göra sitt andra mål i mästerskapet för att ge Finland ledningen.

Därifrån fick Tjeckien alltså jag och försökte forcera in en kvittering genom att ta ut målvakten med drygt två minuter kvar att spela, men något mål kom aldrig och när slutsignalen ljöd var det fortfarande 1–0 på resultattavlan i Finlands favör.

Innalas mål räckte i kombination med Jussi Olkinuoras 28 räddningar räckte alltså till en plats i semifinalerna för Finland

Finland–Tjeckien 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
Mål, FIN: Jere Innala
Skott: 24–28 (10–8, 11–9, 3–11)