(19411) Tre Kronor

Publicerad: 3 maj 2021

Norge tog ledningen efter två minuter.
Tre Kronor vann matchen med 2–5 och skotte med 34–10.

Tre Kronor fick, segern till trots, en tung start på matchen då Norge tog ledningen bara dryga två minuter in i första perioden när svenskfödde Tobias Lindström hittade det borte krysset i numerärt överläge.

Det kom dock att komma en kvittering innan perioden var över då Jesper Frödén rakade in pucken för att avsluta ett anfall som Skellefteåkompisarna Jonatan Berggren och Andreas Wingerli noterades för assist i.

Under den andra periodens andra halva skulle Sverige sedan göra ett ryck målmässigt.

Nils Lundkvist prickade in 2–1 och med bara 39 sekunder kvar att spela av perioden var det Max Friberg som ökade på till 3–1 i en period där Tre Kronor vann skotten med 13–3 i.

Bara 2.17 in i tredje perioden ökade Oscar Lindberg på till 4–1 och om det inte redan var avgjort redan så såg Dennis Rasmussen till att slå i den sista spiken i kistan när han gjorde 5–1 med knappt åtta minuter kvar att spela.

Den norske forwarden Martin Rönnlid såg till att putsa siffrorna innan det hela var över, men det var av mer akademisk karaktär.

Norge–Tre Kronor 2–5 (1–2, 0–2, 1–2)
Mål, Norge: Tobias Lindström, Martin Rönnlid
Mål, Sverige: Jesper Frödén, Nils Lundkvist, Max Friberg, Oscar Lindberg, Dennis Rasmussen
Skott: 10–34 (3–11, 3–13, 4–10)