AVSLÖJAR: Poängstarka backen lämnar jumbon – för allsvenska topplaget


2 april 2021
William Pethrus slutade fyra i backarnas poängliga.
Enligt uppgifter till HockeyNews.se lämnar backen nu Kristianstad för spel i BIK Karlskoga.
– Jag har inga kommentarer kring lag, men jag hoppas kunna göra klart med något så fort som möjligt så man får det överstökat och kan fokusera på nästa säsong, säger Pethrus till HockeyNews.se.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

När Kristianstad spelade sig upp till Hockeyallsvenskan våren 2019 var William Pethrus en starkt bidragande pjäs till det. Den efterföljande säsongen spenderade han dock i Karlskrona där det blev 17 poäng på 52 matcher, innan han vände tillbaka till KIK inför den nyss avslutade säsongen.

Där blev det 32 poäng på 50 matcher, vilket är hans hittills högsta poängnotering i allsvenskan under de sju säsonger han funnits med i ligan.

I Kristianstad, som klarade sig kvar i allsvenskan efter ett kvaldrama mot Väsby, spelade den 23-årige backen över 22 och en halv minut per match i snitt.

– Det har varit en tuff säsong, det har det varit. Laget gick inte riktigt som vi tänkt och hoppats men vi fick i alla fall avsluta på topp och som någon form av vinnare, så det var skönt. Personligen så tycker jag att det var bra, jag gjorde min bästa säsong på seniornivå både poäng- och spelmässigt så jag är nöjd med säsongen, säger Pethrus till HockeyNews.se och fortsätter:

– Redan i KHK fick jag komma in och spela mer, vara ordinarie i varje match och spela powerplay i varje match, och det är det man vill. Man vill vara med på sex backar och kriga för laget så det känns som att jag tog steg då och sedan har jag byggt vidare på det denna säsong och tagit ytterligare kliv.


Men någon fortsättning i Kristianstad blir det inte för backen.

– Jag har meddelat Kristianstad och Gath att jag inte kommer spela där nästa år. Det finns lite alternativ för framtiden och jag hoppas komma fram till en lösning så snart som möjligt, säger Pethrus.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se väntar nu istället spel i BIK Karlskoga nästa säsong för backen.

– Jag har inga kommentarer kring lag, men jag hoppas kunna göra klart med något så fort som möjligt så man får det överstökat och kan fokusera på nästa säsong, säger Pethrus.

William Pethrus har gjort 65 poäng på 215 allsvenska matcher för Mora, Pantern, Karlskrona och Kristianstad.
HockeyNews.se har sökt BIK Karlskogas sportchef Torsten Yngvesson utan framgång.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons