Leksand höjer ribban inför slutspelet: "Klart att vi kan gå hela vägen"


24 mars 2021

LEKSAND. Leksand är på väg att spela till sig hemmaplansfördel i SM-slutspelet och har på kort tid blivit en utmanare i toppen av SHL.

Nu är ribban högre än på länge i Dalarna.

– Det är klart att vi kan gå hela vägen. Vi kan utmana alla lag och vi har visat att vi kan slå alla lag, säger lagkaptenen Patrik Zackrisson.När Patrik Zackrisson bestämde sig för att flytta hem blev Leksand snabbt ett attraktivt val för 33-åringens och hans familj.

– Det var många olika delar. Längden på kontraktet för tryggheten för familjen och vi ville inte flänga runt och köra ett år i taget. Vi ville hitta ett ställa att rota oss på Leksand är en storklubb och en stor förening men en liten stad och det passar oss bra. Sen var det kul att få vara med och bygga Leksand, den idén som finns här är kul att få vara med på, säger den rutinerade centerforwarden.

Men att det skulle gå så här snabbt att konkurrera om ett SM-guld var det inte många som trodde.

I fjol klarade sig Leksand undan det negativa kvalet när säsongen pausades på grund av covid-19 och idag med två matcher kvar av grundserien talar allt för att laget kliver in i SM-slutspelet med hemmaplansfördel.

– Det är klart att vi har en otrolig spets som drog loket i början. Dom vann första tio matcherna åt oss i princip och sedan har vi andra hittat nivån, säger Zackrisson och menar den fruktade kedjan med Marek Hrivik, Carter Camper och Peter Cehlarik.

Leksands fruktade förstakedjan. Foto: Bildbyrån

– Jag ska inte säga komma ikapp men dom satte en ribba och vi andra har följt efter och vi hamnade aldrig i dom dåliga vanorna från förra året. Tränarbytet är en sak och spelidén som är tydligare och har klaffat bättre, säger Zackrisson.

Hur är Hellkvist som tränare?

– Rak. Ärlig. Högt i tak och tydlig. Det är väl hans egenskaper som har hjälpt oss tycker jag. Det var en ny bekantskap för mig men det funkar bra och jag tycker han löser situationerna som vi har på ett bra sätt.

Tränaren Björn Hellkvist. Foto: Bildbyrån

Leksand har tagit 88 poäng i vinter och i takt med framgångarna har laget höjt ribban och bygget upp ett nödvändigt självförtroende inför SM-slutspelet.

– Det är klart att det kan gå hela vägen men man får ta en match i taget och steg för steg och hela den biten. Men vi har tron på oss själva och är starka i alla lagdelar och kan utmana alla lag på papperet. Vi har visat att vi kan slå alla lag. Men det gäller att inte sväva iväg och ha för stor eller för lite respekt och sen gäller det att ha lite tur också.

Se hela intervjun med Patrick Zackrisson i IGTV-klippet.

•••

SE OCKSÅ: "Bengan" Hörnqvist gör succé i Florida: "Vet hur man måste bete sig"


•••

Var med och bidra till HockeyNews.se för mer nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.