Växjöjuniorens första SHL-mål: "Kändes så jävla skönt"

(17564) Victor Stjernborg

Publicerad: 23 januari 2021

Växjö tog poäng för tionde matchen i rad när man besegrade Brynäs med 5–2.
Dessutom gjorde junioren Victor Stjernborg sitt första SHL-mål.
– Jag såg inte att pucken gick in först, men sen såg jag att alla började jubla, säger han till C More i periodpausen.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Växjö Lakers tog under lördagskvällen poäng för tionde matchen i rad – och sextonde matchen på hemmaplan. Men mötet mot Brynäs blev jämnt långt in i matchen.

Det var hemmalaget som tog ledningen sent i den första perioden. 17-årige Victor Stjernborg höll sig framme framför mål och tryckte dit ett direktskott på pass från Fredrik Karlström när det återstod tre sekunder av perioden. Det var Stjernborgs första mål i SHL i hans 16:e match.

– Jag såg inte att pucken gick in först, men sen ser jag att alla börjar jubla. Det kändes så jävla skönt att äntligen få trycka dit den, säger han till C More efter den första perioden.

Däremot så skulle Brynäs komma att kvittera i den andra perioden när Patrik Berglund avslutade på pass från nyförvärvet Oula Palve, som gjorde sin första poäng i Brynäströjan.

Efter en jämn period så kunde däremot hemmalaget kliva av efter 40 minuter med en 2–1-ledning efter ett fint spel runt målburen som Robert Rosén sedan kunde förvalta. Och i den tredje perioden rann siffrorna iväg.

Andrew Calof stod för två mål innan Brynäs kunde reducera till 4–2. Men Juuso Vainio kunde avgöra med sitt 5–2-mål när det återstod knappt sju minuter av matchen.

Växjö Lakers – Brynäs IF 5–2 (1–0, 1–1, 3–1)