Lördagens allsvenska derby skjuts upp efter rasrisk: ”Vi stänger hallen”


22 januari 2021

Det kraftiga snöfallet i Umeå de senaste dagarna tvingar Björklövens hemmaarena A3 Arena att stänga ner eftersom limträbalkarna i arenan börjat ge vika och det finns rask för ras. 
Kommunen har nu beslutat att lördagens hemmaderby mot Modo samt måndagens match mot Södertälje inte kommer att spelas i hallen, rapporterar 
VK. 


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET – ligans huvudpartner


Björklöven är i full gång med sin uppladdning inför kvällens derby mot Modo och genomförde ovanligtvis matchvärmningen i B-hallen. Orsaken till detta ska vara att det ska ha knakat i A3 Arena efter tisdagens kraftiga snöfall i Umeå, rapporterar VK. 


Björklövens VD Anders Blomberg bekräftar uppgifterna till tidningen. 


Nu stängs arenan ner och både lördagens hemmaderby mot Modo och måndagens hemmamatch mot Södertälje kommer inte att kunna spelas i arenan. 


– Vi har gjort bedömningen att vi stänger hallen både lördag och för måndagens match, säger Lars Karlsson, fastighetsförvaltare på Umeå kommun till VK.


På fredagsförmiddagen tömde klubben kansliet på folk och man har samtidigt lyft ner den fyra ton tunga jumbotronen från taket för att lätta på belastningen. Detta efter att limträbalkarna i arenan börjat vika sig en aning. 


– Det är ett tidigt tecken, säger Karlsson som också säger att en konstruktör kommer att inspektera hallen för att skapa sig en uppfattning. 

Under eftermiddagen meddelade också Björklöven att matchen mot Modo inte kommer spelas på lördag. Den flyttas istället till den 6 mars medan Björklövens match mot Södertälje på måndag spelas i Vännäs.


***


Gillar du vad vi gör? Var med och stöd HockeyNews.se genom coronakrisen och swisha valfritt belopp till 123 529 7163. 

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons