Segervissa inför kvartsfinalen: "Jag tycker att vi ska gå ut och slå dem"


2 januari 2021

I kväll klockan 21.30 släpps pucken i kvartsfinalen mellan Sverige och Finland.

Ett rivalmöte som nästan alltid rör upp heta känslor.

– Om man retar upp en motståndare är det ett plus i kanten. Jag försöker inte ta någon skit utan jag står upp för mig och laget, säger Arvid Costmar.


Landslagen presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real! 

CCM Hockey All | Out 

Juniorkronorna besegrade Tjeckien och Österrike i inledningen av mästerskapet men har två raka förluster i ryggen inför kvällens kvartsfinal.

Den 54 matcher långa segersviten över 14 år är nu bruten för Sverige och i kväll står Finland i vägen för en semifinalplats.

Svenskarna har inlett flera av matcherna blygsamt hittills i turneringen.

– Nu går vi in i kvartsfinalen och är supertaggade och motiverade . Det var en tuff start i går (USA) och det är inget att hymla om. Mot Ryssland kom dom ut starkt och vi växte oss in och de två tidigare matcherna var speciella. Vi hade inte spelat på länge innan första matchen och mot Österrike var spelbilden ganska ensidig. Vi kommer vara redo från start nu och det kommer inte vara några konstigheter, säger förbundskaptenen Joel Rönnmark.

Joel Rönnmark på den svenska bänken. Foto: Bildbyrån

Arvid Costmar har varit en positiv överraskning i den svenska truppen och trots att spelarna lever i en bubbla i Edmonton så känner dom stödet och intresset hemifrån.

– Man märker att det är stort intresse hemifrån och enormt tryck runt turneringen så det är klart att man känner stödet hemifrån, säger Costmar som hittills retat upp både en och två motståndare på vägen fram till kvällens kvartsfinal.

I kvällens rivalmöte mot Finland lär det blir ännu mer känslor.

– Det har varit lite hetare matcher på slutet och jag försöker bara spela mitt spel och göra det jag är bra på och om man lyckas reta upp en motståndare är det ett plus i kanten men det är inget jag tänker på utan spelar bara mitt spel, säger Costmar.

Arvid Costmar har imponerat. Foto: Bildbyrån

Noel Gunler är bästa svenska målskytt med sina fyra fullträffar på fyra matcher i gruppspelet och inför mötet med Finland är Brynäsforwarden segerviss.

– Vi har mötts sen första landskamperna i U16 och har ganska bra koll på dom genom åren och det är kull vi har koll på och som jag tycker att vi ska gå ut och slå. Från målvakterna till forwards har vi ett starkt lag. Min känsla är att vi ska kunna gå ut och visa att vi är ett väldigt bra lag, säger Gunler.

Förbundskapten Rönnmark:

– Finland är ett bra lag och vi är jäkligt bra också och vi ska hitta en väg att slå dom, det är vad jag har att säga nu.

Matchen sänds i TV6 och på Viaplay.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar JVM-backen Victor Söderström


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163