Bratt inte med i Devils camp-trupp: "Inte hittat en överenskommelse"


2 januari 2021

NHL-camperna har börjat rulla igång för de sju lag som missade slutspel förra året.
På nyårsafton släppte New Jersey Devils sin camp-trupp – där Jesper Bratt inte finns med.
– Vi har inte kommit i mål med ett avtal, säger hans agent Joakim Persson till HockeyNews.


Jesper Bratt har tre säsonger bakom sig i NHL, alla tre har han spenderat i New Jersey Devils. När hans rookiekontrakt gick ut efter fjolårssäsongen blev han restricted free agent, vilket betyder att Devils fortfarande äger hans rättigheter.

Men något kontrakt sitter stockholmaren inte på. När NHL-camperna nu har börjat rulla igång, finns han därav inte med hos Devils.

– Jesper är inte på plats och huvudanledningen är att vi inte har kommit i mål med ett avtal, säger Bratts agent Joakim Persson till HockeyNews.


Förra säsongen blev det 32 poäng på 60 matcher för 22-åringen, som hade en trögare start. Men efter ett coachbyte i december kom han igång och med samma poängsnitt skulle forwarden ha landat på 53 poäng, om 82 matcher hade spelats. 


– Jesper är ju såklart sugen att komma igång och vara med på campen, också med tanke på att det blev en förkortad säsong i fjol. Han är ju besviken såklart, men han gör det som han behöver göra ändå, säger Persson.


I och med att hans rättigheter fortfarande ägs av New Jersey kan han komma att bli trejdad om ett läge skulle öppna sig för klubben. Men i en intervju med HockeyNews i höstas sa Bratt att ”jag har inget annat i huvudet än New Jersey och det är det enda jag lägger fokus på”.

LÄS MER: Bratt i väntan på nytt kontrakt: "Inte några större förhandlingar"

På 185 matcher för Devils har det blivit 100 poäng (37 mål, 63 assist) för forwarden. Men hur framtiden ser ut är alltså oklart.

– Jag och Tom Fitzgerald (general manager i Devils), har fört en dialog under en lång tid och vi har inte lyckats hitta en överenskommelse helt enkelt. Vi har haft en lång tid med mycket kommunikation, säger agenten och fortsätter.

– Avsikten är att hitta en ny lösning med New Jersey, det är där vi har haft kommunikationen. Mer än så kan jag inte säga.

New Jersey Devils och Jesper Bratt har inte spelat någon match sedan den 10 mars förra året och inleder den här säsongen den 14 januari, då man ställs mot Boston Bruins.

SE OCKSÅ: Bratt om kontraktsläget: "Inte kommit till några större förhandlingar ännu"


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.