Mörrum spetsar offensiven – NHL-draftad center ansluter


27 november 2020
Mörrum Gois har knutit till sig en spännande ung center i form av Jean-Luc Foudy.
Foudy spelar vanligtvis i OHL-laget Windsor Spitfires, och valdes även i höstens NHL-draft.


Annons

Mörrum Gois ligger på en sjätteplats i HockeyEttan södra, då de har spelat in 25 poäng på 15 matcher.

Nu spetsar de till sin offensiv då de har knutit till sig den NHL-draftade centern Jean-Luc Foudy, som vanligtvis spelar i den kanadensiska juniorligan OHL.

Foudy gjorde förra säsongen 43 poäng på 59 matcher för sitt Windsor Spitfires, vilket också ledde till att han valdes av Colorado Avalanche i NHL-draften. 

– Styrelsen i Mörrums GoIS IK vill förtydliga att detta är en spelare som under inga omständigheter kommer belasta föreningen med några adderande kostnader. Alla kostnader är täckta av företag och privatpersoner som utökar sin sponsring i föreningen, skriver klubben på sin hemsida. 

Den 18-årige centern har redan anslutit till laget och varit med vid några träningar. Kontraktet sträcker sig över hela säsongen, men skulle OHL-säsongen dra igång kommer centern kallas tillbaka.

Han har även representerat Kanadas U17-landslag och hans storebror Liam tillhör Columbus Blue Jackets. Liam gjorde NHL-debut förra säsongen när han matchades i två matcher i grundserien och ytterligare 10 i slutspelet. Storebrorsan representerade även Kanada i junior-VM. 

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons