Rekordhet Bergfors klarade coronasmällen: "Hade lite antikroppar"


27 november 2020

STOCKHOLM. När Djurgården behövde det som mest klev Niclas Bergfors fram mot Brynäs och gjorde två mål.

Kanske är den 33-årige forwarden på väg mot ett nytt personligt målrekord.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter tisdagens match mot Brynäs har Djurgården haft spelledigt i SHL. Schemat är ryckigt och för Djurgårdens del började det redan i september då både premiären och den andra matchen i ligastarten blev framskjutna.


Men då var det för att klubbarna hoppades på mer publik på matcherna och inte för att det härjade coronasmitta i lagen. Djurgården skulle ha mött Rögle under torsdagen, men skåningarna kämpar nu för att tillfriskna från covid-19.


– Det är lite segt när matcher flyttas och schemat avbryts. Personligen vill jag bara spela matcher så här års, det är då man kommer in i rutinerna och får bättre matchtempo. Men det har varit lite avbrott från början av säsongen och våra egna sjukdomar, säger Djurgårdsforwarden Niclas Bergfors till HockeyNews.se.


När Djurgården i mitten av oktober fick in coronasmittan i laget efter en bortamatch mot Linköping blev sju spelare sjuka. Bergfors klarade sig.


– Jag hade lite antikroppar sedan innan för jag hade det i april-maj. Det var jättemilt. Jag hade antikroppar och har klarat mig hittills, men det kanske är min tur snart. Jag vet inte. Jag gör mitt bästa för att hålla mig frisk, säger Bergfors.


LÄS MERDjurgårdscentern var borta i fem veckor på grund av covid-19


– Man är noga och man gör sitt. Vi gör vårt bästa för att inte sprida något.


Omkring 15 spelare i Djurgården har haft covid-19, antingen under våren eller då det slog till i oktober med full kraft. Tom Wandell var den som var borta längst, men har kommit tillbaka starkt efter fem veckors frånvaro.


Och just frånvaro är något som Djurgården ständigt brottas med. Efter förra säsongen tvingades Mattias Guter att lägga av efter upprepade hjärnskakningar och den här hösten har Anton Hedman inte kunnat träna med laget sedan i augusti då han råkade ut för en hjärnskakning på en träning.


Djurgården har bara tagit en poäng på sex bortamatcher. Mot Frölunda får Niclas Bergfors och gänget en ny chans. Foto: Bildbyrån.


För närvarande är lagkaptenen Jacob Josefson (axelskadad) ur spel en tid till och Dick Axelsson har haft knäproblem, men väntas tillbaka till matchen mot Frölunda. Den duon plus Marcus Högström (sjuk) och Michael Haga (skadad) saknades i 4–1-vinsten mot Brynäs i tisdags.


LÄS MERSkadedrabbat Djurgården ger besked om Dick Axelsson


Djurgårdscoachen Robert Ohlsson får pussla en del, men hemma på Hovet har hans lag varit starkt och tagit 19 av 27 poäng. Däremot har stockholmarna bara tagit en av 18 poäng borta.


Mot Brynäs räddades Djurgården av målvakten Mantas Armalis storspel och av lagets effektivitet.


– Vi är inte där men Mantas stod på huvudet och vi krigade oss tillbaka. Stora delar av matchen äger vi också och spelar bättre, säger Niclas Bergfors.


– Vi har en bra trupp och alla vill framåt, så jag är inte överraskad. Men det är en boost att få tillbaka toppspelarna.


33-åringen från Södertälje gjorde två av målen. Nu är Bergfors uppe i fem mål på 15 matcher och i den takten kommer han upp i 17 mål, vilket skulle vara personligt målrekord i SHL.


Bergfors har som mest gjort 14 mål i Djurgårdströjan i SHL. Han har näsa för mål, men det hårda slitet överallt i anfallszonen kännetecknar hans spel och med nyckellirare borta växer hans betydelse.


– Jag tycker hela laget tar en chans att ta ett kliv framåt. Vi får kanske lite mer istid och lite mer ansvar att leda gruppen. Men det är många som vill visa framfötterna och som gör det bra. Vi har ett bra go nu, hehe.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons