Släpps ut ur karantänen – nu väntar elva matcher på 24 dagar


23 november 2020

Efter en nedstängning på drygt två veckor släpps Eskilstuna Linden ut ur sin coronakarantän och hamnar i ett läge där de ska försöka kräla sig ur bottenträsket och spela elva matcher på 24 dagar.
– Vi får hålla tummarna att det flyter på, säger klubbchefen Anders Björk till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Laget hade några fall av corona redan i augusti, men drabbades med full kraft när smittan fick fäste i truppen i början av november.

På fredagskvällen den sjätte november spelade Eskilstuna Linden hemma mot Lindlöven (och förlorade med 6-8), påföljande dag tvingades de pausa verksamheten på grund av ett coronautbrott. De har befunnit sig i karantän sedan dess.

– Om jag minns rätt blev det totalt 16 med covid och nio, tio med symptom. I princip hela ledar- och spelargruppen, det var väl några som inte hade några symptom, men det är inte så många, konstaterar klubbchefen Anders Björk.

– Någon har väl haft det lite jobbigare med hög feber och så där, men de flesta hade lindriga symptom. Ingen har behövt vara på sjukhus, men någon ledare hade det lite tuffare.


Tätt med matcher på upploppet
Nu ljusnar det dock för klubben. Efter drygt två veckor i karantän har de fått grönt ljus för att ta upp verksamheten igen. Laget återupptog träningen i slutet av förra veckan och räknar med att ha alla spelare tillbaka från och med ikväll.

Dock får matchandet vänta till på fredag då Malung kommer på besök till Smehallen.

– Vi spelar inte på onsdag, utan vi spelar på fredag eftersom vi hade flyttat den matchen redan. Vi hade planerat för folk i restaurangen och sådant där, men det blir ändå bra för man vet inte hur kropparna reagerar riktigt här på träning, konstaterar klubbchef Björk.

Men det är ett mördande schema som ligger framför laget framöver. Den ofrivilliga pausen har gjort att ett flertal matcher har skjutits upp.

– Vi ska spela elva matcher på 24 dagar. Det är klart att det kan komma andra förkylningssymptom som läggs på det här också utöver covid så det är ovisst hur kropparna svarar.

Eskilstuna har ändå, precis som flera av lagen i Hockeyettan östra, fått grönt ljus för att spela matcher efter det tilltänkta slutdatumet för serien den 16e december. Man kommer att möta Mariestad den 18e och Surahammar den 20e.

– Man får väl lägga in en brasklapp, det skulle ju vara lite jobbigt om något annat lag i vår serie nu får stänga ner i och med att sista omgången för oss är 20 december. Skulle det bli något annat lag som drabbas, då blir det en jobbig situation. Vi får hålla tummarna att det flyter på.


Nyckelspelare tillbaka
När laget nu kommer tillbaka i spel handlar det inte bara om att spela ikapp matcher som man halkat på efterkälken. De sportsliga resultaten innan laget drabbades av corona lämnade dessutom en hel del att önska och Eskilstuna Linden har kört fast i botten av Hockeyettan västra.

– Jag skulle vilja påstå att alla lagdelar inte riktigt har presterat som vi vill. Målvaktssidan, försvarssidan och anfallsspelet, där är vi inte nöjda på något ställe.

På plussidan kan man dock konstatera att den långtidsskadade trion Oskar Klockerud, Johan Cederberg och Oscar Pettersson är tillbaka i spel.

– Det är ändå tre spelare som är duktiga och som gör skillnad i vårt lag. De är tillbaka nu till omstarten och det kommer betyda mycket för laget. Det är mycket rutin och de står också för ett rakare spel skulle jag vilja påstå. Det kommer bli en intressant sista del här i november, december och även resterande del av säsongen om det nu slutförs som det ska.

Tror du att säsongen kommer gå i mål?
– Jag vet inte, det är egentligen helt omöjligt att tro något skulle jag vilja påstå. Det rullar på som det är nu, men det dyker ju upp nya utmaningar hela tiden, så jag skulle inte bli förvånad om det inte skulle gå i mål om jag säger så. Jag vill inte tänka så långt bort utan just nu är vi här och nu och vad som händer och sker, det är så många faktorer man inte kan påverka så det är dumt att lägga ner någon energi på det.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons