Lundkvist med nya mål – Luleå tog andra segern på 24 timmar

(16467) Nils Lundkvist

Publicerad: 22 november 2020

Mindre än 24 timmar efter segern mot Linköping inkasserade Luleå sin tredje raka seger.
Backen Nils Lundkvist klev fram med två nya mål mot Färjestad då Luleå till slut vann med  4–1.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Det hade inte ens gått 24 timmar sedan Luleå fick smaka på segerns sötma efter att ha hållit undan och vunnit med 3–2 mot Linköping under lördagseftermiddagen innan det var dags för ny match.

Under söndagen gästade laget Färjestad – ett Färjestad som kom stärkta efter en 3–2 seger mot HV71 under lördagen

Då slog Nils Lundkvist till på nytt. Den unge backen stod för ett mål och en assist i segern mot Linköping under gårdagen, och det var han som såg till att ge gästerna ledningen i powerplay i den första perioden.

Färjestad kom ut starkt i den andra perioden och redan efter 14 sekunders spel hade Oskar Bäck kvitterat för hemmalaget, efter att ha slagit in Jesse Virtanens retur bakom Jesper Wallstedt.

Men Luleå var lite starkare och till slut kom också ledningsmålet. Efter en rörig situation framför mål kunde Isac Brännström peta in 2–1 bakom Arvid Holm. Målet godkändes efter videobedömning.

Precis som mot Linköping under lördagen täppte Luleå till sitt försvar i den tredje perioden och Färjestad skapade aldrig de där heta målchanserna för att komma ikapp.

I stället såg Nils Lundkvist till att sprätta in sitt andra mål för dagen och det tredje på mindre än 24 timmar när han satte 3–1 i powerplay.

Med sex sekunder kvar på klockan satte Jack Connolly definitivt spiken i kistan i tom kasse.