Skellefteå vände – men förlorade efter märkligt mål

(16457) Malmö

Publicerad: 21 november 2020

Det blev en nervig avslutning på matchen mellan Malmö och Skellefteå.
Hemmalaget lyckades vända ett underläge med 3–1, men föll till slut efter ett märkligt mål.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Malmö fick en smakstart på matchen mot Skellefteå. Efter bara fem minuter hade laget en 2–0-ledning, genom två mål av Emil Sylvegård.

Skåningarna fortsatte också trycka på under hela den första perioden och Emil Sylvegård delade ut ett antal tunga tacklingar. När lagen klev ut i paus var ställningen 3–1 till Malmö.

Stefan Klockare var väldigt kritisk till Skellefteås spel i den första perioden, och i den andra spelade laget upp sig.

När Philip Broberg hängde dit 3–2-målet fick hemmalaget vittring och bara kort därefter kom också kvitteringen. Då återstod det fyra sekunder av den andra perioden.

Slutperioden blev svängig och båda lagen bytte målchanser. Men det var en märklig studspuck som skulle fälla avgörandet – till Malmös fördel.

Jesper Jensen drog iväg ett handledsskott från blålinjen, som tog i kortsargen och studsade tillbaka. Pucken tog på Arvid Söderblom i Skellefteåkassen och in, vilket betydde 4–3 till bortalaget.

I och med segern tog sig Malmö upp på lika många poäng som nästjumbon Linköping, men behåller sin sistaplats i tabellen.

Skellefteå AIK – Malmö Redhawks 3–4 (1–3, 2–0, 0–1)