Backtalangen med två poäng – Luleå tog första trepoängaren på en månad


21 november 2020

Luleå Hockey hade inte tagit tre poäng sedan vinsten mot Leksand, den 22 oktober.

Men när backtalangen Nils Lundkvist slog till med ett mål och en assist, lyckades norrbottningarna besegra Linköping på bortaplan 


SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

I matchen mot Örebro senast lyckades Luleå ta sin första seger efter en tre matcher lång förlustsvit. Segern kom i övertid efter att laget tappade en ledning.

Mot Linköping under lördagseftermiddagen kom däremot lagets första trepoängare – på en månad.

Nils Lundkvist var starkt bidragande till vinsten och det var också han som öppnade målskyttet i matchen. Efter dryga 15 minuters spel fick han en fin passning från Niklas Olausson och kunde distinkt trycka in pucken precis ovanför Niklas Lundströms benskydd.


Linköping var starka i den första perioden, men i den andra steppade Luleå upp. Linus Klasen skulle också utöka gästernas ledning, efter en fin kroppsfint på blålinjen och en projektil upp i bortre krysset.

Hemmalaget kom tillbaka snabbt och reducerade efter en knucklepuck av Jonas Holös från blå och hade också chansen att kvittera lite senare. Efter ett fint klappklappspel, som avslutades av Jonas Junland, stod David Rautio för en ännu finare räddning. Han sträckte ut varenda lem och lyckades få plocken på pucken.


Kort därefter utökade Luleå sin ledning, återigen var det Lundkvist som låg bakom. Han skickade in en puck från blå, som tog på LHC-keepern och in, när Karl Fabricius var sist på pucken.

Den tredje perioden blev mållös och Luleå lyckades stänga matchen genom att spela på resultat och ofta chippa ut puckarna. Luleå spelar redan imorgon igen borta mot Färjestad, innan turnén går vidare till Jönköping på tisdag. 

– Nu börjar vi känna igen oss igen. Jag tycker vi vårdar pucken bra vilket gör att vi kan spela bort lite tid. Men det gör också att vi odlar lite anfall, men vi hade velat haft några längre anfall också kanske, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh i C More. 

Linköping HC – Luleå HF 2–3 (0–1, 2–2, 0–0)
Mål, LHC:
Jonas Holös, Nikola Pasic
Mål, LHF:
Nils Lundkvist , Linus Klasen, Karl Fabricius


***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.