MJÖRNBERG: Bäva månde Boden och Hudik


28 oktober

Troja/Ljungby vann en påtagligt trist toppmatch borta mot Nybro med 3-0. Lika lågt som underhållningsvärdet var, lika imponerande var ändå defensiven. Det kommer bli svårt för framtida utmanare om allsvenska platser att dyrka upp de två lagen.
Här är onsdagskvällens spaningar från Hockeyettan.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Särskilt underhållande? Nej, inte det minsta.

Men samtidigt går det inte att bortse från att det är fascinerande att se två lag ta ut varandra så pass påtagligt med varsin solid defensiv som Nybro och Troja/Ljungby gjorde i den första perioden av kvällens toppfight i Hockeyettan södra.

Vi snackar om två gäng så oerhört kompakta och att de tvingade sina motståndare att ta avslut i ganska halvdana lägen. Med klasskeeprarna Robin Johansson (Nybro) och Wictor Ragnewall (Troja) mellan stolparna säger det sig självt att det blev ganska ofarligt.

Det var riktigt glest med farliga avslut. Vissa skulle nog kalla det ställningskrig. Jag menar snarare att det var två gäng vars defensiv tilläts briljera.

Underhållningsvärdet gick knappast upp i den hafsiga andraperioden som blev sönderryckt när det plötsligt började regna utvisningar. Framförallt var det Troja som drog på sig ett koppel av ganska onödiga tvåor, men spelade en förtroendeingivande box och kunde sedan själva kapitalisera på en Nybro-utvisning. Hampus Gustafssons 0-1-puck var ett bra hockeymål i en match där det annars var tunnsått med vassa chanser.

I tredje var det täta spelet från första perioden tillbaka igen. Inte minst från Troja/Ljungby som sakta men säkert käkade upp sin motståndare och egentligen aldrig gav Nybro någon chans att jobba sig ikapp. Två mål till kom som resultatet av starkt arbete. Det var imponerande om än föga underhållande.

Offensivt finns förstås fortfarande en hel del frågetecken att reda ut. Inte minst för Nybro som ett flertal matcher i rad nu haft betänkliga problem med att få pucken i nät.

Men klyschan om att offensiv vinner matcher, men försvar vinner mästerskap är lika tråkig som den är sann.

Det är förstås för tidigt att börja yra om allsvenskt avancemang så här i slutet av oktober. Speciellt en sådan här säsong när det är pesten corona som dikterar precis alla villkor.

Men bäva månde offensivt skickliga gäng som Boden, Hudiksvall och så vidare, som väl borde vara de riktigt stora utmanarna om den där platsen i finrummet.

Det ska mycket till för att dyrka upp Nybro och framförallt Troja/Ljungby i tuffa matcher.

* * *

Toppmatch bjöds det även i Skövde den här aftonen då hemmalaget tog emot Borlänge i Hockeyettan västra. Där blev det hemmalaget som visade sig vara starkast och fortsätter gå från klarhet till klarhet. Skövde vann med 2-0 efter att Robin Wallin spikat igen i kassen.

* * *

Wictor Ragnewall och Robin Wallin var inte ensamma om att hålla nollan ikväll. Det gjorde även Jonathan Frykholm i Lindlöven som motade 31 skott i 2-0-segern borta mot Grums.

* * *

HC Dalen fortsätter ånga på i toppen av den västra serien. Den här aftonen vann laget hemma mot Eskilstuna Linden med 3-1. Bland annat efter två mål av Karl Smedberg.

* * *

Huddinge kan inte längre titulera sig enda laget i Hockeyettan utan poängförlust. På onsdagskvällen slutade hemmamötet med Wings 5-5 efter ordinarie tid och därmed har även stockholmarna tappat poäng den här säsongen. Tillslut avgjorde veteranen Björn Jonason med en 6-5-puck i förlängningen, vilket gör att Huddinge trots allt fortfarande är obesegrade.

* * *

Tranås finska forwardsförvärv Nicklas Nousiainen har tränat med klubben en tid men gjorde ikväll sin första match för laget. Han hittade in i poängprotokollet direkt med en assist i segermatchen, 5-2, hemma mot Hanhals.


* * *

Tyresö/Hanvikens forward Felix Liljegren är stekhet. Ikväll blev han fyramålsskytt när hans gäng lyckade vinna med 4-3 borta mot Nyköping och totalt har han nu lyckats pilla nio puckar i nät i inledningen av serien.

* * *

När Teg körde över SK Lejon med 9-3 på bortaplan klev en annan stekhet lirare fram. Tobias Holmberg hade en drömkväll och var inblandad i åtta av målen, totalt noterades han för tre mål och fem assist.


* * *

Vallentuna gjorde ikväll sin tredje match för säsongen efter alla inställda fighter i spåren efter covid-19. Tredje raka på bortaplan och det blev lagets andra förlust sedan Hudiksvall blivit för starka och vunnit med 4-3.

Den mödosamma klättringen mot toppen blev med ens ännu mer mödosam.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Wow! Värd en pizza slice – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons