KLART: Ingen Champions Hockey League 2020/2021


13 oktober 2020

Nu står det klart att CHL-säsongen 2020/2021 ställs in, bara månaden innan planerat startdatum. Detta beslut offentliggjordes idag via turneringens officiella hemsida.


Turneringen skulle starta nästa månad. Nu står det klart att årets upplaga av Champions Hockey League ställs in, till följd av Corona-pandemin. CHL skriver på sin hemsida  att man arbetat hårt under de senaste månaderna för lösningar på hur turneringen skulle kunna genomföras trots reserestriktioner och risker, men beslutet att ställa in helt är nu taget.

Peter Zahner, som går under titeln ”CHL President”, gjorde ett uttalande kring beslutet under en videokonferens tidigare idag:

”All things considered, the CHL Board had to come to the very difficult conclusion that playing a 2020/21 season is not manageable for the Champions Hockey League or the participating clubs from both an operational and economic perspective”

En enkel översättning gör gällande att ”med allt i beaktning har CHL:s ledning dragit den jobbiga slutsatsen att spel under säsongen 2020/21 inte är hanterbart för varken Champions Hockey League eller de deltagande klubbarna ur såväl operationellt som ekonomiskt perspektiv”. 
CHL har väntat in i det sista på en förbättring av situationen, men det rådande läget i Europa gör turneringen svår, för att inte säga omöjlig, att genomföra på ett hållbart sätt.

Zahner tillägger även att säkerheten och hälsan för alla berörda lag är av högsta prioritet och att en genomförd turnering, i rådande läge, inte hade kunnat garantera god hälsa för alla. Sedermera avslutar han med att CHL har goda förhoppningar för att återkomma till nästa säsong – bättre än någonsin.