OFFICIELLT: Västervik värvar back från Ottawa


20 september 2020
Backen Andreas Englund blir den senaste i raden av NHL-meriterade spelare som ansluter till HockeyAllsvenskan. 24-årigen kommer att representera Västervik under de närmsta månaderna.
– Att vi får möjligheten att stärka truppen med denna typ av spelare tror vi gör oss gott och ökar en redan stark konkurrenssituation ännu starkare, säger Emil Georgsson till klubbens hemsida.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Den tidigare Djurgårdsbacken Andreas Englund värvas in till Västervik. Han har under de senaste säsongerna tillhört Ottawas organisation och noterades för 24 matcher i NHL under förra säsongen. 

– Andreas är en defensiv back. Stor och stark. Goda ledaregenskaper som vi tror vi kommer få användning av, säger sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

På grund av de risker som medföljer Corona-pandemin anser sportchefen att ett tillskott likt detta säkrar upp för såväl eventuella sjukdoms- som skadelägen, samtidigt som det stärker konkurrenssituationen i laget.

– Skador kommer komma och Coronan hänger över oss som en osäkerhet. Att vi får möjligheten att stärka truppen med denna typ av spelare tror vi gör oss gott och ökar en redan stark konkurrenssituation ännu starkare, säger Georgsson.

Kontraktet sträcker sig fram till den 15 november, uppger Georgsson till HockeyNews.