Karlskronas fräcka värvningar från Kanada: "Två talanger av absoluta världsklass"


3 september
Karlskrona HK fortsätter att spetsa truppen inför den nya vardagen i Hockeyettan. 
På torsdagen meddelade klubben att man har värvat in två kanadensiska talanger, 18-åriga forwardsduon Connor McClennon och Ridly Greig som båda har landslagsmeriter och som båda väntas bli NHL-draftade i hösten.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Karlskrona har gjort två ytterst intressanta värvningar. De landslagsmeriterade kanadensarna, Connor McClennon och Ridly Greig, är klara för Hockeyettanklubben. 

Tonåringarna representerade båda Kanada i inofficiella U17-VM i fjol och där Connor McClennon stod för finfina åtta mål på fem matcher.

Dessutom har duon öst in poäng i den kanadensiska juniorligan WHL. McClennon gjorde 49 poäng på 42 matcher för Winnipeg Ice i WHL förra säsongen, medan Greig, som spelade i Brandon Wheat Kings, stod för 60 poäng på 56 matcher. Greig spås även gå i första rundan i den kommande NHL-draften, senare i höst.

– Det här är två talanger av absoluta världsklass. Båda två representerade Kanadas juniorlandslag föregående säsong och förväntas gå i draften. Karlskrona HK får den här möjligheten i och med att vi lever i en orolig tid och spelare är angelägna om att trygga sin situation inför kommande säsong, säger Karlskronas sportkoordinator Erik Belin till klubbens hemsida.

McClennon och Greig väntas vara i Sverige och Karlskrona till någon gång i november innan det bär av mot Kanada igen.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.
Annons

Annons