Luleås landslagscenter klar för comeback – bildar het kedja mot Löven


3 september

Luleås VM-meriterade finske landslagscenter Arttu Ilomäki är spelklar efter operationen i våras.

Mot Björklöven på torsdagskvällen gör han sin första match på fem månader – och hamnar i en spännande kedja.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Rehabiliteringen efter axeloperationen är färdig. Arttu Ilomäki, 29, är redo för spel för första gången sedan den sista matchen i SHL mot Skellefteå den 12 mars.


Ilomäki finns med i Luleås lag mot Björklöven klockan 18 på torsdagskvällen, en match som sänds på Sportkanalen och på C More.


– Han lirar och det blir kul att se. Han har sett pigg ut, men nu har han bara varit en vecka på is så vi ska väl inte kräva så mycket. Han verkar spelsugen i alla fall, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Arttu Ilomäki hamnar i en fin miljö.


– Han kommer att vara center och han kommer att spela med (Linus) Klasen och (Niklas) Olausson där Olausson går på kanten, säger Engman.


Niklas Olausson, Arttu Ilomäki och Linus Klasen bildar kedja för Luleå mot Björklöven. Foto: Bildbyrån.


Det var så som Ilomäki och Olausson avslutade förra säsongen och istället för Konstantin Komarek har de nu Linus Klasen som kedjekamrat.


Luleå har en bra konkurrenssituation på centersidan med spelare som Jack Connolly, Juhani Tyrväinen, Ilomäki, Olausson och Jonas Berglund.


– Olausson spelade ytter hyfsat mycket förra säsongen också. Vi har ju fem centrar och han kommer säkert att vara center emellanåt också, men vi har haft både honom och Jonas Berglund som har turats om att vara på en kant, säger Ulf Engman.


LÄS MERLISTA: Så spelar SHL-lagen under försäsongen – här är alla matcher


Engman konstaterar också:


– Ilomäki var i och för sig lite på en kant förra året också, men vi kände att det gick bättre när han kom in och var center.


Under sin första säsong i SHL hos Luleå producerade den VM-guldvinnande finländske liraren 23 poäng (6 mål, 17 assist) på 45 matcher. I slutet av säsongen hämmades han av den skadade axel som nu ska vara återställd.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons