AnnonsEfter flera fina säsonger i både ettan och allsvenskan – nu lägger profilen av


8 juli
Han var nära att ta upp moderklubben Västerås till SHL, men mest förknippad är nog kanske ändå Eddie Davidsson med Mariestads BoIS, Hockeyettanklubben han återvände till. Nu står det klart att Davidsson har gjort sin sista match.

Annons

Eddie Davidsson har varit en firad stjärna på Hockeyettan-nivå med en seger i Allettans poängliga 2014 som ett kvitto på det. Under samtliga år i Hockeyettan producerade han fina siffror och det var under hans totalt sex säsonger i Mariestad som han nådde störst framgång. Han representerade också Enköping på division 1-nivå.

Västeråskillen Davidsson lämnade 2014 Mariestad efter tre framgångsrika säsonger för att testa lyckan i moderklubben. Med Västerås var han nära att ta klivet upp i SHL säsongen 2014/2015, men efter tre säsonger i Hockeyallsvenskan återvände Eddie Davidsson till Mariestad för ytterligare tre säsonger i Västgötaklubben.

Under onsdagen stod det alltså klart att det blev profilens tre sista säsonger.

– Det har växt fram naturligt med tanke på en civil karriär och att barnen börjar bli större och ska börja sina aktiviteter. Sedan som hockeyspelare är mina bästa dagar förbi och det känns som ett bra tillfälle att kliva åt sidan, säger Davidsson i en intervju på Hockeyettans hemsida.

Eddie Davidsson fyllde 31 tidigare i somras och ska nu satsa på den civila karriären.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.
Annons

Annons