AnnonsBjörklöven har hittat sin förstemålvakt – NHL-meriterad kanadensare ansluter


7 juli
Björklöven har hittat sin förstemålvakt.
Från Nordamerika ansluter nu Kevin Poulin.
– Jag är riktigt peppad på att komma till Björklöven och spela för laget kommande säsong. Jag ser verkligen framemot att ansluta till laget efter sommaren, säger Poulin till klubbens hemsida.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Förra säsongen visade sig Joe Cannata vara Hockeyallsvenskans bästa målvakt sett över hela säsongen.

Nu står det klart att Björklöven fortsätter på det nordamerikanska spåret i mål efter att Cannata lämnat för Oskarshamn.

Under tisdagsmorgonen offentliggjorde man värvningen av den 30-årige målvakten Kevin Poulin som närmast ansluter från spel i AHL där han gjorde totalt sju matcher under förra säsongen för Grand Rapids Griddins och Ontario Reign.

Parterna har kommit överens om ett kontrakt över den kommande säsongen med ytterligare ett år som aktiveras i det fall Björklöven går upp till SHL.

–-Kevin blir en viktig pusselbit i det pussel vi håller på att lägga. Han är välmeriterad och har stor erfarenhet från viktiga matcher. Han har bra storlek men är ändå atletisk och läser spelet bra. Han kommer att bli en tillgång för oss i Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida .

Poulin har tidigare i sin karriär gjort 50 matcher i NHL för New York Islanders och var med om att vinna OS-brons med Kanada 2018 där han vaktade målet i fyra matcher i Sydkorea.

Björklöven blir Poulins femte klubb i en europeisk liga efter att han representerat Astana i KHL, Zabreb i EBEL, Kloten i NLA samt Berlin i DEL tidigare.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons