AnnonsPettersson tillbaka på is i Vancouver: "Han jävlas lite ibland också"


3 juli

Elias Pettersson är tillbaka på is i Vancouver.

Samtidigt som han är isolerad på ett hotell under den två veckor långa karantänsperioden.

– Det är ganska tråkigt och inte den skönaste sängen. Men jag har mitt PS4 här, säger Pettersson.


Annons


21-åringen från Ånge blev årets rookie i NHL förra säsongen och hade skrapat ihop 66 poäng (27+39) på 68 matcher när covid-19 satte stopp för spel.

Hemma i Sundsvall där han är bosatt mellan säsongerna har han inte varit på is någonting.

– Det har inte funnits is någonstans i närheten av där jag bor så jag har kört fysträning i stället. Jag brukar ta ett längre avbrott från isen under sommaren, säger Pettersson.

Just nu är han tillbaka i Vancouver och tränar på is tillsammans med en mindre grupp av lagkamrater samtidigt som han genomgår den två veckor långa karantänsperioden.

– Vi bor på hotel och får beställa hit mat från olika restauranger. Det är ganska tråkigt och inte den mest bekväma sängen men jag har med mitt PS4 så vi spelar tillsammans, säger han.

– Det kändes helt okej på isen. När man inte tränar varje dag tappar man tajmning och kondition men det kommer tillbaka snabbt.

Pettersson under All Star-helgen i St Louis. Foto: Bildbyrån

När väl säsongen kan starta igen är det många som undrar över vilken kvalité vi kommer att få se – de tomma läktarna kommer vara en stor faktor.

– Det kommer kännas konstigt. När man går ut och fansen är där kommer rushen och den hype som alla i publiken bidrar till. Det blir en ny situation men när pucken släpps så kommer båda lagen att vara redo.

Ytterligare en faktor är skadeläget som hunnit gå till sig i klubbarna som snart ska slåss om Stanley Cup-pokalen.

Markström – en viktig pusselbit i Vancouver. Foto: Bildbyrån

För Vancouver betyder det bland annat att Jacob Markström är tillbaka i spel igen – landslagsmålvakten från Gävle som varit en viktig pjäs i början av Petterssons NHL-karriär.

– Det är stort för oss att han är tillbaka. Han gör stora räddningar och ger oss chansen att vinna varje match.

– Markan är grym. Han tog hand om mig och lärde mig många saker utanför isen och han är en bra kille som alltid ser efter mig. Han jävlas lite ibland också men han vill att jag ska lyckas.

Se hela intervjun med Elias Pettersson i spelaren.

•••

Bra artikel? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163


Annons

Annons