AnnonsKlart med Boustedts efterträdare – basketchef kliver in på förbundet


1 juli

Efter en tids turbulens kring Svenska ishockeyförbundet stod det i våras klart att förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt inte skulle bli kvar på tjänsten efter sommaren. Nu är hans ersättare presenterad.


Annons

Det blir Johan Stark som tar plats som Svenska ishockeyförbundets nya chef. Han kommer senast från tjänsten som generalsekreterare för Svenska basketbollförbundet och har en mångårig erfarenhet inom svenskt föreningsliv.

Rekryteringsprocessen för ny generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet inleddes under början av sommaren och enligt pressmeddelandet från förbundet har många visat intresse för den ledande rollen för svensk ishockey. Valet föll till slut på basketförbundets chef Johan Stark.

– Det stora intresset för tjänsten är något som gläder mig och ett tecken på att svensk ishockey engagerar. Vi har sett sökande med många typer av erfarenheter och profiler där vi känner att Johans profil passar oss väldigt bra, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande, i förbundets pressutskick.

Johan Stark har arbetat både inom näringslivet och idrotten och har tidigare bland annat arbetat som klubbdirektör för Brynäs IF. Senast kommer Stark från tjänsten som generalsekreterare för Svenska basketbollförbundet. Johan Stark har verkat som ungdomsledare i 31 år. Han har en bakgrund som spelare, tränare och klubbchef på elitnivå inom basketen samt klubbdirektör för Brynäs IF och generalsekreterare på Svenska basketbollförbundet.

– Jag känner att jag går till en stor och spännande roll. Jag har tidigare varit involverad i ishockeyn som klubbdirektör vilket jag ser som en fördel för mitt framtida arbete. Att vara generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma igång, säger Johan Stark i förbundets pressmeddelande.

Johan Stark tillträder tjänsten som generalsekreterare till hösten.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons