AnnonsPoängkung i JVM – nu vill Fagemo slå sig in i Kings: "Rätt läge nu"


30 juni

GÖTEBORG. Samuel Fagemo gjorde flest mål i JVM och vann poängligan i den prestigefyllda turneringen.

Efter två SHL-säsonger i Frölunda ser 20-åringen fram emot att bli en del av nya Los Angeles Kings.

– Det är rätt bra tajming att komma dit nu. Det kommer inte bli lätt men jag ska försöka, sager Fagemo till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real!

UNIBET 

BAUHAUS 


JVM-turneringen i Tjeckien var andra året i rad för Samuel Fagemo som tog en solklar ledarroll i Juniorkronorna med sitt målskytte och sin produktion.

13 poäng (8+5) på sju matcher gjorde honom till skyttekung och poängligavinnare, Fagemo var given i All Star-team och fick med sig ett brons hem till Sverige.

Mål och poängkung i JVM. Foto: Bildbyrån

Nu pågår en lång försäsong inför det som kommer bli den tuffaste utmaningen hittills i karriären.

Förhoppningarna på honom i Los Angeles är stora efter den stegrande leveransen i Europa och Kings draftade honom i andra rundan som 50:e spelaren totalt 2019.

– Dom satsar nytt nu. Det kommer inte bli lätt men jag ska försöka komma så förberedd som möjligt och slåss om en plats. Det är bästa ligan i världen och vart man än kommer är det viktigt med bra tajmning och det känns som att det är rätt läge nu, säger Fagemo.

Foto: Bildbyrån

Hemma i Göteborg är pappa Linus med i förberedelserna. Den tidigare SHL-spelaren är idag hockeykonsulent på Svenska Ishockeyförbundet.

– Det är jättekul. Vi kör två dagar i veckan och det är kul att ha honom på isen. Han var min tränare en gång i Hanhals U16. Det var kul och han var tuff mot mig men det är så det ska vara tycker jag.

Se hela intervjun med Samuel Fagemo i spelaren.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar William Karlsson i Las Vegas


•••

Bra artikel? Värd en kaffe för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163


Annons

Annons