AnnonsDet väntar nya tider på ön: ”Måste ersätta rutin med hunger”


1 juli

Flera av de viktiga trotjänarna som under många år utgjort lagets motor har valt att lägga av och det är stora frågetecken för en fortsättning för fler spelare ur stommen.
– Det är klart att det blir en utmaning, säger Visby/Romas sportchef André Lundholm till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

I många säsonger har Visby/Roma varit en av de föreningar i Hockeyettan som mest påtagligt kunnat luta sig mot rutinerad stomme. Spelare som kommit till Gotland har gärna stannat kvar - länge. Men när trotjänarna nu droppar av en efter en väntar nya tider i Visby.

Inför fjolårssäsongen slutade Oskar Lundberg och inför följande höst följer både Adam Eriksson och supertrotjänaren Mikael Adamsson hans exempel. Det är väldigt mycket rutin som går förlorad.

– Det är klart att det är så, det är en utmaning. Jag menar Adam Eriksson är en sådan spelare som gör ett hästjobb inte bara på match utan även på träningarna, ställer krav på de andra och jobbar hårt som fasen dag ut och dag in. Det är en god egenskap som långt ifrån alla hockeyspelare har, så han har bidragit mycket och satt tonen på hur det ska gå till. Adamsson har i perioder burit laget, han är väldigt nyttig både på och utanför isen. Så det är två jättetunga spelare som vi har tappat, konstaterar sportchefen André Lundholm.

– Samtidigt är det så att någon gång måste de lägga av och vi har ett gäng med Carl Ericson och Christian Olsson och Erik Palm och Hampus Falk och de här som varit i laget i många år också. Nu är det dags för dem att ta över och dra lasset. De har åkt lite i bakvattnet och gjort det bra, men nu måste de kliva fram och axla det ansvaret och det är tufft.


Fler rutinerade på väg bort
Utöver tappen nämnda ovan har backen Adam Rachidi som också har många Visby-säsonger i ryggen lämnat för Enköping och det råder stora frågetecken kring en fortsättning för Einar Engström och Jonatan Stuxberg.

– Einar Engström tränar men det är ett frågetecken hur han gör. Han är med och kör med laget, men han får vara, han tränar och så får vi se vad det landar i. Han har familj och det är det, det sitter i. Det sitter inte i motivationen och viljan, utan han måste hitta tiden för allting.

– Med Stuxberg har jag inte pratat på ett tag. Det råder ett frågetecken.

Det faktum att det bara är två forwardsplatser kvar att fylla och att Visby/Roma ännu inte presenterat vad som är att betrakta som den riktiga spetsen talar möjligtvis ännu mindre för en fortsättning för de nyss nämnda gnuggarna ur lagets grundstomme.

– Det är spetsen som saknas, vi har två forwardsplatser öppna och en backplats öppen. Det är ingenting som är nära och det är ingenting som är klart men det kan komma i juli eller augusti, man vet inte riktigt när det dyker upp.

Ser man på lagbygget tappar ni väldigt mycket rutin och inte minst attityd, kommer ni bli snälla nu?
– Nej, det hoppas jag inte. Jag tycker att vi har en jätteintressant grundbygge, men det är de sista platserna vi måste försöka hitta och det är också de svåraste platserna och det är ekonomi inblandat i det som för alla andra.

– Det kommer bli ett yngre Visby/Roma och rutinen kommer det att krävas att vi ersätter med ett jävla jobb och en hunger, annars kommer vi att få det tufft.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons