AnnonsSportchefens ess i rockärmen: ”Skulle kunna bli en håll käften-värvning”


30 juni

Det sker ett påtagligt generationsskifte i Mariestad när ett gäng av de mer meriterade spelarna väljer att kliva av och för en tid sedan misslyckades klubben under uppmärksammade former med att värva Pelle Hedlund som supporterspelare.
Men sportchefen Carl Johansson tror sig ändå ha ett ess i rockärmen.
– Jag är nöjd. Det skulle kanske kunna bli en håll käften-värvning, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Under tisdagen meddelade Mariestad att det inte blir någon fortsättning i klubbens tröja för forwarden Oskar Norlöv. Efter fyra säsonger går han och klubben skilda vägar.

– Oskar är en skicklig spelare men samtidigt kan jag tycka att vi ser att han inte har gått framåt de senaste två åren. Man står i valet och kvalet, ska man ge honom en chans till eller ska man bryta, men i det här fallet valde vi att bryta och hoppas att någon annan ska kunna gå in och fylla det tomrummet som Oskar faktiskt lämnar efter sig med den spelskickligheten och rutinen han har.

Det blir ytterligare ett steg i en generationsväxling där rutinerade spetsspelaren Eddie Davidsson kliver av och där den store trotjänaren och kulturbäraren Filip Thörnqvist under den gånga helgen meddelade sin pensionering.

– Det är helt omöjligt att få in och ersätta den typen, det man kan ha med sig är att vi har väldigt många i laget kvar som har spelat med Filip och har suttit med honom därinne och vi har många rutinerade spelare kvar fortfarande. Filip är marknadschef i klubben, han kommer finnas med och han är kompis med alla. Hans ande kommer leva kvar i korridorerna så jag tror inte att det blir så tvärt. Det är inte som att han har gått till Skövde, utan han finns ju kvar, funderar Johansson.

Håll käften-värvning
Men trots de tunga tappen av spelare ur den rutinerade ryggraden har sportchefen stora förhoppningar om att kunna ställa ett väldigt slagkraftigt lag på isen till hösten. För några veckor sedan misslyckades han med att värva Pelle Hedlund som supporterspelare när det uppdagades att denne redan hade ett gällande kontrakt med Grums. Nu spänns bågen ännu högre. På sin hemsida skriver Mariestad att de vill värva en spelare som ”egentligen är för bra för hockeyettan”.

LÄS MER: Mariestad ger upp spetsspelaren – stannar hos konkurrenten 

– Det kan vara överdrivna ord det där med för bra för ettan, det är ett svårt ord att bemästra, det man vill komma åt är väl att det är någon som tillför, som ska vara där och avgöra de tightaste matcherna. En kille som lika gärna hade kunnat spela i Hockeyallsvenskan.

– Jag hoppas att det ska kunna finnas lite sanning i det, att det faktiskt är någon som är för bra för oss egentligen men att vi lyckas knyta till oss honom ändå. Det är så jag hoppas och jobbar just nu.

Med tanke på spelarna som lämnar, ska det vara en spelare med mer rutin som ska in då?
– Det beror på hur man ser det, det kan vara rutin från högre spel och det kan vara rutin i ålder och rutin från tighta matcher. Men det är inte helt klart än vilken exakt ålder det blir på honom, men han kommer ha erfarenhet från spel i högre division.

Hur många spår har du just nu?
– Det är inget som är klart, men jag jobbar hårt på ett par spår och det ser ganska bra ut tycker jag. Jag är lite hemlighetsfull, men jag är nöjd. Det skulle kanske kunna bli en håll käften-värvning.

Dialog med flera rutinerade
Utöver supporterspelaren, som ska vara en ytterforward, är truppen till största delen klar. Men Carl Johansson håller det inte för osannolikt att det kan bli någon mer spelare in.

– Det är ett supporterspelarnamn och kanske ett namn till som ska in.

Den andra eventuella pjäsen in är det någon du går och väntar på?
– Nej egentligen inte, men jag har en öppen dialog med flera av spelarna. Jag har en öppen dialog med bröderna Linus och Filip Engqvist, jag har en öppen dialog med Erik Olsson. Så det kan bli att det blir ett namn till där också.

– Linus har fortfarande lite strul och så med en skada så han går och väntar på den typen av information och ser vad som händer. Han har ett nytt chefsjobb på kommunen också så det är sådana saker han brottas med. Erik Olsson för jag en dialog med hela tiden så det är inte alls omöjligt att det dyker upp något namn till där.

Det finns utrymme om de bestämmer sig sent?
– Det vet man ju inte, men så kan det vara, att det får göras utrymme eller att man går vidare med det. Det är duktiga hockeyspelare som har mycket av den här rutinen och helt plötsligt då så har vi inte tappat så mycket rutin.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons