Galna idén – vill spela ishockey framför pyramiderna: "Vore en ikonisk bild"


29 juni

En ishockeymatch med ett av världens sju underverk som bakgrund?
Det hoppas Egypt Ice Hockey få till stånd i framtiden.
– Hur galet vore inte det?, säger Sameh Ramadan till The Hockey News.


Annons

I det Internationella ishockeyförbundet finns endast tre afrikanska länder representerade, i form av Marocko, Sydafrika samt Algeriet, där de sistnämnda togs upp av organet så sent som förra året. 

Egypten hoppas bli det fjärde landet och för att bidra till att öka intresset kring sporten i landet planerar nu landets ishockeyorganisation, som ännu inte är ett nationellt förbund, en storslagen match.

Om Sameh Ramadan, ledare för organisationen, och övriga medlemmar får som de vill kommer det nämligen att spelas ishockey framför pyramiderna i Giza inom en snar framtid.

– Tänk dig den bilden, framför pyramiderna. Hur galet vore inte det? Om vi klarar av att ordna detta skulle det vara en ikonisk bild, ishockey i öknen framför ett av världens underverk, säger Ramadan till The Hockey News .

En rink framför pyramiderna i Giza, en dröm Egyptian Ice Hockey hoppas ska bli verklighet. Foto: Egyptian Ice Hockey.

Organisationen är hoppfulla om att genomföra projektet då det tidigare arrangerats både konserter och idrottsevenemang på platsen.

Just nu deltar de i turneringar som ett klubblag då de inte är ett officiellt erkänt landslag, men de hoppas kunna ändra på det inom kort, genom att få ett godkännande från Egyptens olympiska kommitté eller idrottsminister.

– Allt vi behöver är ett papper, som är gratis. Det skulle göra att vi kan fortsätta utbilda och sprida ishockeyn i landet. Och då kan vi ansöka om att gå med i IIHF, säger Ramadan.

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons