AnnonsDe tvingas värva efter centerns långtidsskada


26 juni

Det pågår en omfattande ombyggnation av centersidan i Hudiksvall. Att Mathias Hellgren skadat sig så illa att hela kommande säsong förmodligen är i fara kom därför inte alls lägligt.
Nu tvingas sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom ut på marknaden i jakt på ytterligare en center.
– Med största sannolikhet blir han borta hela säsongen och det är efter de premisserna vi får jobba, säger sportchefen till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Sent på torsdagskvällen meddelade Hudiksvall  att centern Mathias Hellgren skadat sig allvarligt i samband med innebandyspel på träning då han fastnat med foten i golvet och det smällt till i knäet. Nu är kommande säsong med största sannolikhet är i fara då det väntar operation och rehab.

– Vi har vetat om det ett tag vi ville bara få allt bekräftat, säger klubbens sportchef Lars ”Lillis” Lövblom.

– Det var olyckligt för Mathias, han gjorde en jättebra säsong ifjol och vi hade stora förhoppningar att han skulle ta ett kliv till i år.

Finns det någon chans att han skulle kunna vara tillbaka för spel i till exempel Allettan?
– Chanserna finns ju, men samtidigt så är ju rehabiliteringen ganska lång. Det finns spelare som har varit tillbaka tidigare, men jag är ytterst tveksam till det. Enligt läkaren är det nästan uppåt elva månader normalt förfarande innan du har tillbaka styrkan och allting.

– Naturligtvis ska man ha hoppet att komma tillbaka men samtidigt får man se sanningen i vitögat att med största sannolikhet blir han borta hela säsongen och det är efter de premisserna vi får jobba.

LÄS MER: Har is i magen i jakten på spets: ”Vi har ekonomiska muskler” 


Måste värva en till center
Det innebär att Lövblom måste ut på marknaden i jakt på ytterligare en center. Albin Kedbrant (klar för Visby/Roma) och Markus Kinisjärvi (klar för Kovland) har lämnat och Jonas Lindström fick inte nytt kontrakt. Skadan på Mathias Hellgren kommer naturligtvis högst olägligt och innebär att hela centeruppställningen från fjolåret är borta.

Spelare är på väg in, men Hellgrens skada innebär att Lövblom måste ut på marknaden med intensifierad styrka.

Du tvingas värva en ersättare till honom rakt upp och ner?
– Ja tyvärr, så är det. Det är två stycken centrar som saknas. Det är tufft för Mathias men samtidigt har man sett spelare komma tillbaka. Kan man göra en bra rehab och bygga upp kroppen lite grann och komma tillbaka kan man bli ännu bättre och gå stärkt ur sådant här.

– Det börjar lossna lite på marknaden nu, det finns det magiska med midsommar och nu börjar folk vilja ha någonstans att spela innan de går på semestrar så det har hänt mycket den här veckan och det är väl många allsvenska klubbar som lämnar besked just nu.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.


Annons

Annons