Målvaktsfrågan fortfarande ett frågetecken: ”Antingen Löven eller Löven”


14 juni 2020

Lagbygget inför säsongen som kommer har så här långt varit ganska framgångsrikt, men några viktiga luckor återstår fortfarande att fylla för Lindlöven. Inte minst på målvaktssidan där man fortfarande hoppas på Isak Mantler.
– Det är klart att det finns målvakter som vill hit, men jag vill inte ge någon ett lillfinger, säger sportchefen Tomas Östlund till HockeyNews.se.


Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

I slutet av säsongen som gick registrerades målvakten Isak Mantler som tredjekeeper i Björklöven och det mesta talade för att ett permanent kliv till hockeyallsvenskan stod för dörren.

– Jag pratade med Isak innan han åkte och gav honom en jättestor kram för han har varit fantastiskt duktig. Jag kan säga så här att han är mogen för att spela allsvenskan det är jag helt övertygad om, sa till exempel sportchefen Tomas Östlund till HockeyNews.se i mars.

LÄS MER: Målvakten kan vara förlorad: ”Gav honom en jättestor kram” 

Men hoppet tycks fortfarande vara vid liv för Lindlöven att kunna behålla målvakten som har ett par riktigt starka säsonger i Lindehov i ryggen.

– Vad jag förstår nu så är det antingen Björklöven eller Lindlöven för herr Mantler. I övrigt så har nästan alla lag fyllt på med målvakter så det är nog det som det handlar om. Men det är klart vi vill ha Isak. Vi är jätteglada att vi fick in Jonatan Frykholm och försvinner Isak då har vi en bra målvakt och då ska vi ha en till, säger sportchefen.

Men ni har ingen backup-plan för den andra platsen om det inte blir något med Mantler?

– Nej faktiskt inte, jag har bara väntat på att få svar av Isak och det är klart att det finns målvakter som vill hit, men jag vill inte ge någon ett lillfinger. Det får vi ta den dagen det kommer i så fall.

Hur stor procents chans tror du ni har att få behålla honom?

– Jag vill inte säga någon procent eftersom jag pratade med Per Kenttä förra veckan om hur han tänker och han vet inte själv hur han tänker. Jag vet att han jobbar hårt på att få in en etta, det är väl där han ligger.


Jagar en som skjuter på allt
Bortsett från målvaktssidan är det ett par backar och en vass målskytt som står på prioriteringslistan för sportchef Östlund. Men marknaden har så här långt varit ganska trög.

– Vi har fyra backar och ska ha in ett par till så är det ju. Vi har krokar ute, vi för dialoger med backar som vi hoppas ska komma hit och allsvenskan börjar ju fyllas upp vilket ju gör att vi blir mer attraktiva för de här spelarna.

På forwardssidan söker klubben, efter att ha adderat rutin på centersidan med Emil Eriksson, någon som kan axla den roll Max Lalander haft i flertalet säsonger nu när det är fortsatt oklart hur hans hockeyframtid ser ut efter huvudkomplikationerna.

– Vi vill ha in en ganska rak forward, en som går på mål och tar avslut. Vi vet ju inte någonting om vad som händer med Max och vi behöver ha någon som bryter mönster och skjuter mycket och tar pucken till mål. Vi vill ha samma typ, någon som i alla fall försöker skjuta lika mycket som Max. Det känner jag att vi saknar.

LÄS MER: Spetsforwarden hastigt opererad: ”Hockeymässigt kan det vara över” 

Hur är det med en spelare som Erik Broman, kommer ni behålla honom?

– Jag jobbar hårt på Erik. Jag känner nu att med Alexander Kovalonok, Emil Eriksson och Anton Widmark så skulle det inte göra jätteont om Broman skulle spela också, då känner jag att vi har en väldigt bra centersida, så att det är klart att vi vill ha honom. Jag pratar med Erik nästan varje vecka och som han säger till mig handlar det om han ska spela här eller vara hemma i Gävle.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.