AnnonsLISTA: De ensamma importerna som ska färga ligan


13 juni

Det fanns en tid när var och vartannat Hockeyettan-gäng skulle ha minst en nordamerikansk spelare i sin laguppställning och importspelarna välde in i ligan. De dagarna är sedan länge förbi och importerna har blivit färre och färre för varje säsong som går. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg de ensamma nordamerikanska importer som trots allt gjort klart för att ansluta till ligan inför kommande säsong.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Austin Crossley, back, Kalix
När klubben presenterade 20-åringen i början av maj var det med stora ord som ”en riktig toppvärvning” och ”karaktär som kommer att ändra begreppet att göra allt för att vinna”. Vi får väl se hur det blir med den saken. En snabb titt i den unge kanadensarens statistik visar att han verkar gilla att vila ungefär lika mycket som spela. Han har suttit utvisad sammanlagt 318 minuter sett över de två senaste säsongerna hemma i Nordamerika. Med andra ord, det är en klassisk backtuffing som kommer till Kalix för att försvara den egna zonen. Men med det sagt, det är egenskaper som gör Crossley (passande namn för övrigt) till den klart mest spännande importen i ligan inför kommande säsong.

Zach Remers, forward, Kalmar
Efter fyra säsonger på Buffalo State College ger sig Zach Remers iväg på ett äventyr och hamnar i Kalmar av alla ställen. Amerikanen beskrivs som en tvåvägsforward och kommer till söderserien med en viss förväntan om att producera en del poäng. Något han gjorde med någorlunda framgång under sitt sista collegeår då han också hade ett A på bröstet. Det kan bli så väl flipp som flopp. Väldigt svårt att avgöra vilken klass han håller och inte minst hur han kommer att passa in i den svenska typen av ishockey.

Zac Tierney, back, Teg
Teg hade väl inte direkt någon magnifik utdelning på sina importvärvningar ifjol (varken Josh Villaflor eller Marc-Anthony Simonetta gjorde något bestående avtryck), men väljer friskt att satsa på samma sätt i år igen. 23-årige backen Tierney kommer till Umeå efter en säsong i Frankrike där han den gångna säsongen representerade Neuilly-sur-Marne och Mont-Blanc i andraligan. Att han redan har en säsong där han acklimatiserat sig till Europa i benen talar i viss mån för att han ska kunna komma in lite snabbare i det hela i Hockeyettan kommande säsong.

LÄS MER: Uppgifter till HockeyNews: Kanadensisk poängback till söderlaget 

Caleb Eefting, back, Mörrum
Han har förvisso inte presenterats officiellt, men säkra källor till HockeyNews placerar backen i Blekinge till nästa säsong och känslan är att det kan vara en riktigt bra förstärkning för budgetsatsande Mörrum. 24-åringen har tagit den långa vägen in i svensk hockey och hamnade via division 3-spel med Rönnängs IK och division 2-lir i Lindefallets SK till den gångna säsongen i norra serien med Kalix där det blev 20 poäng (3+17) på 26 matcher. Den leveransen blir förmodligen svår att uppnå i den södra serien, men Eefting skulle tillföra god rutin i Mörrums bakre linjer.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons