Kommer ställa ett förberett lag på isen: ”många som spelar padel just nu”


3 juni 2020

Plånboken är inte den största, men i sin jakt på att återigen nå det övre skiktet av Hockeyettan förlitar sig HC Dalen på att ha så många som möjligt på plats redan under sommarträningen.
– Det vi försöker göra är att erbjuda killarna en bra resa och ge dem bra förutsättningar till att träna och ta nästa steg, säger tränaren och sportchefen Pelle Gustafsson till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

De har haft större delen av truppen på plats från dag ett även tidigare säsonger och det blir ingen större skillnad inför kommande säsong. Istället för att spelarna droppar in en efter en i slutet av sommaren är så många som möjligt på plats i Jönköping när HC Dalen sommartränar.

– Det är många killar som är från Jönköpingsområdet så vi är lite lyckligt lottade där, men nu har vi fått många killar att stanna kvar i Jönköping över sommaren också för att just få den här fysen. För det är där det fuskas över sommarhalvåret. Det är många spelare som spelar padel just nu, säger tränaren Per Gustafsson.

– Vi har inte den största plånboken och det vi försöker göra är att erbjuda killarna en bra resa och ge dem bra förutsättningar till att träna och ta nästa steg. Det är så jag jobbar. Jag tror inte det är något lag i Hockeyettan som slår oss när det gäller fysen. Där ligger vi långt framme.


Fokus på offensiven
När det kommer till lagbygget ligger klubben långt framme i den defensiva delen av banan med ett stark målvaktspar (Oscar Malm och Alexander Sundstrand) och ett varierat batteri av lovande backar på kontrakt.

Det är framåt det fortfarande finns en hel del jobb att göra. HC Dalen hade förtvivlat svårt att göra mål säsongen som gick och ovanpå det har den rutinerade trion Erik Glimberg, Timmie Persson och Jonathan Tholander valt att lägga av.

– Förra året tog vi in 16 nya spelare och det kände vi väl att det vill vi inte göra och börja om med att jobba med laget igen, utan vi har försökt behålla stommen. Sen tappar vi en rutinerad trio, men vi kommer satsa lite yngre och tror på de spelarna vi har fått in.

– Jag tror det behövs lite nytt och sen har vi ju tagit in Henrik Neubauer och Adam Hirsch, det är ju offensiv spets som vi ser det. Sen har vi lite unga killar som har en seniorsäsong bakom sig här, som Karl Smedberg och Kristian Røykås Marthinsen, som vi hoppas kan ta ett kliv till. Det såg vi lite förra året att det finns mer att hämta där.

Är det klassikern att det tar en säsong att acklimatisera sig och sen kan man börja skörda lite mer?
– Ja så är det, killarna som kommer från J20 SuperElit är för dåligt utbildade för seniorhockey, det är den slutsatsen jag kan se. Det är mycket skills och det går snabbt, men det här med risktagande och sånt det verkar inte finnas på juniornivån och jag vet inte om det är rätt eller fel men jag ser att killarna är inte redo för seniorhockey när de kommer. Vissa klarar det, men vissa klarar det inte.

På den offensiva sidan återstår fortfarande två, tre namn att plocka in i truppen.

– Vi vill ha in lite spetsspelare framåt som vi vet hittar nät och är offensivt skickliga. Sen har vi kvar några i Oscar Josefsson och Emil Larsson som är offensivt skickliga, men vi försöker hitta lite mer offensiv.

– Det har varit väldigt lugnt nu sista veckorna så vi kommer väl ta det lite lugnt och vänta och se vad som händer här framöver lite. Det kan vara så att vi håller någon plats öppen till när vi drar igång.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

* * *

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons