Förra Skellefteåstjärnan gör löneklipp i KHL-klubben


18 maj

Oscar Lindberg har bytt från NLA i Schweiz till KHL i Ryssland.

Och genom flytten till Dynamo Moskva gör den tidigare Skellefteåstjärnan ett löneklipp.


Annons

Dubble världsmästaren med Tre Kronor, Oscar Lindberg, är en av Dynamo Moskvas riktigt stora värvningar till kommande säsong. Den 28-årige västerbottningen hade en klausul i sitt kontrakt med schweiziska Zug som gjorde flytten till KHL möjlig.


Enligt nyhetskanalen Arena Breda kommer Lindberg att tjäna 50 miljoner rubel i Dynamo Moskva, vilket motsvarar lite drygt 6,7 miljoner kronor eller en månadslön på 558 000 kronor.


Oscar Lindberg väntas få en roll som andrecenter bakom den ryska storstjärnan Vadim Sjipatjov.


Oscar Lindberg får en stor roll och bra lön i Dynamo Moskva. Foto: Bildbyrån.


– Klubben var mycket intresserad av mig. Jag hörde att Dynamo Moskva har en cool arena. Flera killar som jag har pratat med har sagt till mig att det överlag är den bästa arenan i Ryssland, och laget har härliga fans. Allt detta påverkade beslutet att gå till Dynamo, säger Lindberg till Dynamo Moskvas Youtube-kanal .


– Jag vill visa att jag kan bevisa mig själv på en ny plats. Jag har hört att KHL är den näst bästa ligan i världen, så det kommer att bli svårare för mig än i Schweiz. Jag vill bevisa att jag kan spela i en sån liga.


LÄS MERHär är de nya miljonlönerna i KHL för de tidigare SHL-stjärnorna


Oscar Lindberg, som har vunnit SM-guld med Skellefteå, har spelat 252 NHL-matcher med New York Rangers, Vegas och Ottawa och gjort 79 poäng (39 mål, 40 assist).


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons