Hockeyettan om ligasponsorns val att avsluta samarbetet i förtid


7 maj 2020
ATG meddelade tidigare i veckan att man drar sig ur avtalet som ligasponsor redan efter ett år.
Något som gjorde många förvånade.
– För oss som medlemsförening är det viktigt att kunna vara långsiktiga i vårt arbete, där vi och våra samarbetspartners kan lita på att ingångna avtal hålls, säger Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing i ett pressmeddelande. 

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Under 2019 kom Hockeyettan och ATG överens om ett avtal där de senare tog rollen som ligasponsor, ett avtal som sträckte sig över tre år.

Men tidigare under veckan deklarerade företaget att man drar sig ur avtalet redan efter ett år.

Ett besked som slog ned som en bomb i Hockeyettan och flera röster har uttalat sig om det som hänt.

HockeyNews.se har under ett par dagars tid sökt representanter för Hockeyettan, som nu återkommit i ett pressmeddelande.

– Vi är en medlemsorganisation som värnar om våra medlemmar och samarbetspartners. Vi har arbetat intensivt tillsammans under flera år för att stärka både oss och våra medlemsföreningar genom att skapa större intäkter. Att ingå ett nytt avtal för att sända alla föreningars matcher var ett stort beslut som fattades i enighet på vårt årsmöte i juni 2019. Det avtal vi sedan slöt med ATG har ökat intäkterna och utbetalningar till våra medlemsklubbar. För oss som medlemsförening är det viktigt att kunna vara långsiktiga i vårt arbete, där vi och våra samarbetspartners kan lita på att ingångna avtal hålls, säger Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Speljätten säger upp avtalen med Hockeyettan: "Inte fungerat på önskat sätt" 

Ligan jobbar nu med att reda ut det som inträffat.

– I vårt samarbetsavtal med våra medlemsföreningar har vi också gemensamt kommit överens om att vi ligaorganisation kan sluta kommersiella avtal som gäller alla medlemmar. Den situation som uppstått är ingenting som Hockeyettan som organisation kan lastas för, men vi jobbar just nu för att reda ut situationen och att hitta en lösning för alla våra medlemmar och nuvarande och framtida samarbetspartners, säger Glysing.

LÄS MER: ATG: "Vi kommenterar inte de samtal som förts mellan oss och Hockeyettan" 

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons