Djurgårdsjuniorer kontrakteras – fajtas om plats i A-truppen


19 april 2020

Djurgården satsar på framtiden. Fyra juniorer med landslagsmeriter får nu kontrakt och chansen att konkurrera om en A-lagsplats.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Djurgården har förlängt kontraktet med fyra landslagsmeriterade juniorer och  de kommer inledningsvis (när väl säsongen drar i gång) att konkurrera om en plats i A-truppen. 

Spelarna det rör sig är: Centerforwarden Oscar Bjerselius (född 2001), samt backtrion Ludvig Hedström (född 01), Pontus Johansson (född 01) och Alex Brännström (född 01). 

Både Bjerselius och Ludvig Hedström var dressade för Djurgården i SHL i några matcher under föregående säsong. Dessutom var duon tillsammans med Axel Brännström med och vann VM-guld med Småkronorna (U18) på hemmaplan 2019.

Vad gäller Pontus Johansson har han representerat U19-landslaget under säsongen 2019/2020.

– De är fyra olika spelartyper, med olika kvaliteter och egenskaper, vilket gör de intressanta för Djurgården Hockey i framtiden och vi ser en utvecklingspotential för dem i vår organisation och mot vårt herrlag. De har både en förmåga och en potential att utvecklas mot seniorishockeyn och SHL-nivå på att föredömligt sätt, säger Tobias Pehrsson, utvecklingschef i Djurgården Hockey till klubbens hemsida och fortsätter:

– De är fyra unga spelare som vi som klubb skall vårda väl. Vi ser det som viktigt att tålamod får råda i deras individuella utvecklingar. Det i sin tur kommer ta dem till nya nivåer i sin spelarutveckling, där övergången från junior till senior skall präglas av långsiktighet och en smart utvecklingstanke.

***

Intressant?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.