Finländsk landslagsback till LHC: "Väntat ett par år på den här möjligheten"


3 april 2020
Linköping presenterar nytt på fredagskvällen. Och det är ingen mindre än den 27-årige landslagsbacken från Finland, Petteri Nikkilä, som har skrivit på för klubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Petteri Nikkilä gjorde fem A-landskamper för Finland den här säsongen och har under i princip hela karriären spelat för HPK, där han har varit assisterande lagkapten de senaste säsongerna. 

Efter den här säsongen blev 27-åringen sugen på en ny utmaning och då passade Linköping bra för den finländske backen. Ett kontrakt över säsongen 2020/2021 är påskrivet. 

– Det var rätt tid att lämna och det känns bra. Jag har väntat ett par år på att få den här möjligheten och jag ser verkligen fram emot det, säger Petteri Nikkilä till nya klubbens hemsida.

Nye lagkamraten i Linköping, Jarno Kärki, har haft en liten del i att det blev LHC för Nikkilä.

– Det är inte så att vi känner varandra, men vi har spelat mycket mot varandra så jag skickade ett sms till honom när det här blev aktuellt. Han sa att det är ett bra lag som har bra faciliteter. Att det redan finns två finska spelare i Linköping gör anpassningen enklare.

Niklas "Pajen" Persson, General Manager, är väldigt belåten med sitt nyförvärv som han har följt noga under säsongen. 

– Vi har sett honom spela i både Liiga och med finska landslaget och det är en spelartyp som kommer passa mycket bra in i sättet vi spelar hockey på. Han är en rörlig back med bra speluppfattning och som är väldigt trygg med pucken. Det ska bli väldigt kul att se honom i LHC-tröjan den kommande säsongen.

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.