Broberg om valet att stanna i Skellefteå: "Det var ett jäkligt lärorikt år"


3 april 2020
STOCKHOLM. Philip Broberg är en tung byggsten i Edmonton Oilers framtidsplaner.
Men nästa säsong blir han kvar i Sverige och HockeyNews.se träffade 18-åringen kort efter att han skrivit på det nya kontraktet med Skellefteå AIK.
– Vi byggde upp något starkt som lag under förra året i Skellefteå. Det ska bli jäkligt kul att byggare vidare på det både som lag och individuellt, säger han.

SHL presenteras av:


  Hockeysäsongen fick som mycket annat ett abrupt slut i samband med coronakrisen som pågår i värden och samtidigt som klubbarna försöker navigera sig genom den här svåra tiden så pågår lagbyggen inför framtiden.
I dag blev det klart att Philip Broberg har skrivit på ett nytt kontrakt med Skellefteå AIK.

– Det är så klart jäkligt trist med allt som händer nu. Man får bara försöka ta hand om varandra och hålla sig inomhus så mycket som möjligt och ta hand om samhället, säger Broberg till HockeyNews.se.

18-åringen befinner sig hemma i Stockholm med familjen och har precis påbörjat ett samarbete med Andreas Öhgren.

– Jag har börjat köra med Andreas nu och börjat förbereda mig inför nästa säsong och det ska bli jäkligt kul att göra sig redo inför nästa säsong i Skellefteå.

Backlöftet kör fys med Andreas Öhgren. Foto: Henrik Sjöberg

LÄS MER: 
Skellefteås sköna besked - jättetalangen stannar

Broberg skrev på sitt första NHL-kontrakt förra sommaren och lånades ut till SHL-klubben och nu väntar samma upplägg kommande vinter.

– Det var ett jäkligt lärorikt år och alla har sina dippar och jag kom ur min starkt och kommer in till nästa säsong starkare än någonsin, säger Broberg.

Edmonton draftade Broberg som nummer åtta totalt förra sommaren och har stora förhoppningar på svensken.

Han har redan två JVM med Juniorkronorna och ett guld i 18-VM med Småkronorna under bältet inför nästa säsong.

– Vi byggde upp något starkt som lag under förra året i Skellefteå och individuellt kändes det riktigt bra också speciellt i slutet. Nu ska vi bygga vidare på det som lag och som spelare och förhoppningsvis står dör som vinnare nästa säsong.


•••

SE OCKSÅ – Brobergs klubbval: "Funderar på att byta till Holtz vinkel"


***

Wow! Värd en pizza slice - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163