Modostjärnan klar för Rögle: "Kommer att passa mig bra"

3 april 2020
Modo fortsätter att bli plundrat. Nu har även spelskicklige poängspelaren Adam Tambellini lämnat klubben. Nordamerikanen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Rögle.  

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 

HockeyNews.se skrev om att det var på gång redan i mitten av mars och igår kunde Sportbladet berätta att det var klart.


LÄS MERModos succéforward nära SHL-klubb: ”Inga kommentarer”


25-årige Adam Tambellini lämnar Modo och är klar för SHL-klubben Rögle. Därmed blir Tambellini Skåneklubbens första nyförvärv inför säsongen. På 37 matcher i Hockeyallsvenskan blev det 63 poäng (28+35) från Tambellinis klubba. Nu är tanken att han ska producera mycket med poäng i SHL.

– Adam är en intelligent hockeyspelare med riktigt bra hockeysense, han skapar utrymme och chanser för sina lagkamrater och är en avslutare av högsta rang. Vi är övertygade att Adam kan lyfta sitt spel och vara en tongivande spelare för oss i SHL också, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

– Vi har haft Adam på radarn en längre tid och har under vintern kunnat följa Adams första säsong i Europa och Modo på nära håll och blivit väldigt imponerade, säger Chris vidare.

LÄS MERModos succéforward nära SHL-klubb 

Även Tambellini är nöjd med att skrivit på för Rögle.

– Jag har haft bra samtal med både Chris och Cam (tränaren) och gillar hur de resonerat kring vilken roll jag skulle kunna få. Jag har sett en del matcher med Rögle och gillar sättet man spelat ishockey på och tror det kommer att passa mig bra. Jag ser fram emot att ansluta till laget i augusti, säger Adam Tambellini.

***

Bra! Värd en liten popcorn – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.