Skarpskytten lämnar Modo – och vänder hem till Värmland

31 mars 2020
Efter fyra säsonger i Örnsköldsvik så återvänder nu värmlänningen Henrik Björklund till BIK Karlskoga. 
På klubbens hemsida meddelar man att forwarden skrivit på ett flerårskontrakt.
– Jag har alltid haft planer i bakhuvudet på att återvända en dag och det känns jätteroligt att få komma tillbaka nu, säger Björklund.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Det blev totalt fyra säsonger i Modo och Örnsköldsvik där Henrik Björklund genomgående varit en av klubbens mest pålitliga poängproducenter. Bland annat har 29-åringen mäktat med hela tre säsonger där han noterats för 20 mål.

Men någon fortsättning i Fjällräven Center blir det alltså inte. Istället står det klart att nygamla klubben BIK Karlskoga kommer att dra nytta av den erkände målskyttens tjänster i framtiden.

Kontraktet är skrivet på två år. 

– Det var ett svårt beslut att lämna BIK för fyra år sedan. Jag har alltid haft planer i bakhuvudet på att återvända en dag och det känns jätteroligt att få komma tillbaka nu, säger Björklund till klubbens hemsida.

Björklund, som har Färjestad som moderklubb, gjorde sin första säsong i Karlskoga redan 2012/2013 innan flyttlasset gick till Modo fyra år senare. 

Anfallet förstärks ytterligare

Sedan tidigare har sportchefen och vd Torsten Yngveson kunnat presentera nyförvärv som David Lindquist och Sebastian Fakt. Dessutom ryktas Robin Carlsson ansluta från Tingsryd.

En forwardssida som blir än mer namnkunnig i och med "Björkas" intåg.

– Henrik är en erkänd målskytt som producerar år efter år. Han har dessutom en härlig inställning och kommer hjälpa till att driva vår grupp, säger Yngveson.