LISTA: De åtta tyngsta spelartappen i Hockeyallsvenskan


28 mars
De allsvenska lagen är mitt uppe i lagbyggena inför kommande säsong.
Och i takt med det har stjärnor försvunnit för andra äventyr.
Här listar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson de åtta tyngsta spelartappen inför kommande säsong.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

8. Fredrik Höggren, fw, BIK Karlskoga
Kommentar:
Trotjänare som tillhört BIK sedan 2002 som nu valt att lägga skridskorna på hyllan på grund av att hans ena knä tackat för sig vilket gjorde att han inte kunde träna som han velat för att hålla den nivå han önskat. Har totalt över 800 matcher för klubben och varit ett givet inslag i omklädningsrummet. 

7. Robin Olsson, b, Tingsryd
Kommentar:
Olsson var Tingsryd trogen under nästan hela sin karriär och var lagkapten i representationslaget från och med säsongen 2013–14. Stannade kvar när laget åkte ur allsvenskan säsongen innan dess och var med när laget gick upp igen våren 2015. Har sedan dess varit kvar, men slutar nu. Var en pålitlig solid back.

Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

6. Tony Mårtensson, c, Almtuna
Kommentar:
Den smarte centern avslutade karriären med två säsonger i Almtuna och vann poängligan i laget båda säsongerna innan han bestämde sig för att sluta i samband med att man klarade kontraktet. Blev inte snabbare, men spelförståelsen och passningarna fanns kvar och han var en viktig del av lagets offensiv.

5. Anton Heikkinen, fw, Kristianstad
Kommentar:
Nykomlingen plockade in en junior från HV71 som kom att bli lagets vassaste målskytt under förra säsongen. Heikkinen stod för 15 mål på 40 matcher, vilket var fyra fler än närmste lagkamrat och han var en av fyra som gjorde tio mål eller fler. Nu måste KIK ut på offensiv forwardsjakt då Heikkinen under fredagen presenterades av Södertälje.

4. Linus Andersson, fw, Vita Hästen
Kommentar:
En högerskytt som bombade in puckarna när han fick chansen. Vita Hästen hittade rätt i 20-åringen som man tog in från Skellefteå i januari 2018. En fyndvärvning som blev stor succé och stod för 22 mål på 48 matcher under gångna säsongen. Det fick givetvis SHL-lagen att få upp ögonen för forwarden som skrivit på för Djurgården.

3. Victor Brattström, mv, Timrå
Kommentar:
Fick rollen som förstemålvakt och var ohotad sådan under säsongens gång. Hade en stigande formkurva från slutet av januari och framåt och var starkt bidragande till att Timrå var med i kampen om andraplatsen. En målvakt som kan vinna matcher åt ett topplag. Drar nu till finska ligan och KooKoo.

Foto: Johan Löf/Bildbyrån

2. Jonathan Johnson, fw, Modo
Kommentar: Vinner man poängligan och slår poängrekord är det inget snack om saken att man kommer vara saknad när man lämnar. Då SHL-platsen försvann var det i det närmaste omöjligt att behålla den 27-årige centern som utvecklats år för år i Örnsköldsvik. Nu klar för spel i Skellefteå.

1. Patrik Karlkvist, fw, Modo
Kommentar:
Målskytt, hårt jobbande och publikfavorit i ett. Patrik Karlkvist spelade till sig en plats i Modofansens hjärta under sina fyra år i klubben och kommer nu lämnat ett stort tomrum efter sig. Så mycket mer än bara en vass högerskytt. Lämnar för spel i finska ligan med Sport från Vasa.

Fotnot: Endast spelare som har bekräftade nya klubbar är med på denna sista.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons