AnnonsKarlin stannar – men han får lämna: "Måste kapa lite på kostnaderna"


26 mars

Med huvudtränare Mattias Karlin vid rodret lyckades Västervik knipa den sista platsen i slutspelsserien. En klar framgång för smålänningarna, som nu också väljer att förlänga hans avtal.
– Mattias kan denna klubb utan- och innantill och vet exakt vad vi har för resurser att jobba med, säger sportchef Emil Georgsson, som också meddelar att assisterande tränaren Mikael Johansson inte blir kvar i klubben.


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner

Kontinuitet är ledordet i Västervik. Under torsdagsförmiddagen meddelar klubben att man förlänger kontraktet med huvudtränare Mattias Karlin över de kommande tre säsongerna. 

– Att få ha kvar Mattias i tre säsonger till är otroligt viktigt för oss. Först och främst för att han är ligans bästa taktiker i mina ögon, men också att vi kan fortsätta vår resa med att försöka etablera VIK på hockeyallsvensk nivå, säger sportchefen Emil Georgsson i ett pressmeddelande

Karlin har, utöver en misslyckad sejour i Mora 2017, tränat Västervik sedan säsongen 2011/2012

Tränarkollegan får lämna

Kvar blir däremot inte assisterande coachen Mikael Johansson. Den förre Djurgårdsprofilen, som i två år varit en del av ledarstaben, kommer till följd av en åtstramad ekonomi inte att få förlängt med Västervik, berättar Georgsson.

– Klubben har bestämt att man måste kapa lite på kostnaderna kring organisationen runt A-laget, vilket gör att vi inte kommer förlänga Mickes avtal. Micke har gjort två bra säsonger hos oss, vilket slutspelsplats båda säsongerna visar. Micke Johansson är en väldigt trevlig och kunnig tränare som kompletterat Mattias bra. Jag vill å mina egna och klubbens vägnar tacka Micke för dessa två säsonger och önskar honom stort lycka till i framtiden.

Hur Johansson ska ersättas är i nuläget oklart. 

***

Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Annons


Annons

Annons

Annons