AnnonsRiksidrottsnämnden sätter stopp för Modos SHL-drömmar 2020


25 mars

Modo och Väsby överklagade Svenska ishockeyförbundets beslut att ställa in säsongen.

På onsdagen kom beslutet från Riksidrottsnämnden.


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET - ligans huvudpartner 


Svenska ishockeyförbundets beslut från den 15 mars kvarstår. Säsongen 2019/2020 kommer inte att spelas färdigt till följd av coronaviruset och alla lag i SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och SDHL kommer att tillhöra samma division nästa säsong. Det blir ingen upp- eller nedflyttning och ingen svensk mästare koras.


Hockeyallsvenska Modo och Väsby från Hockeyettan har överklagat beslutet till Riksidrottsnämnden (RIN) som avslår båda klubbarnas överklaganden och det beslutet i sig går inte att överklaga.


LÄS MERModos besked: Överklagar ishockeyförbundets beslut till Riksidrottsnämnden


RIN skriver i sitt beslut:


”Av Svenska ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser framgår bland annat att det är förbundsstyrelsen som fastställer seriebestämmelserna. Enligt SIF:s seriebestämmelser kan bestämmelserna ändras och uppdateras under säsongen och beslutas av förbundsstyrelsen.

Mot denna bakgrund finner RIN , som prövar ärendet slutligt, att SIF:s styrelsebeslut tillkommit i behörig ordning och inte på annat sätt strider mot gällande stadgar eller tävlingsbestämmelser. RIN avslår därför Modo Hockeys överklagande”.


Hockeyettanklubben Väsby, som var på väg mot Hockeyallsvenskan, har fått avslag på sin överklagan till RIN. Foto: Bildbyrån.


Väsby Hockey har fått samma besked gällande sitt överklagande.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons


Annons

Annons

Annons