Annons

AnnonsLISTA: Fem allsvenska spelare som topplagen borde värva


21 mars
Förra säsongen slutade med en tydlig toppkvartett i allsvenskan där Björklöven, Modo, Timrå och BIK Karlskoga drog ifrån resten.
Alla fyra blev kvar i serien då säsongen stängdes innan kvalen var avklarade och alla siktar högt nästa säsong.
Här har HockeyNews.se:s Alexander Nilsson tittat på fem namn i andra HA-lag som skulle kunna hjälpa topplagen.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Villiam Haag var ledande i Almtuna den gångna säsongen. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

William Haag, Almtuna
2019/20:
52 matcher, 12 mål + 21 assist
Den 26-årige forwarden har tagit steg för steg åt rätt håll sedan han återvände från spel på college efter säsongen 2016/17. Välskolad forward som var starkt bidragande till att Almtuna klarade sig undan kvalspel för andra året i rad. Högerskytt med ett bra skott, vilket aldrig är negativt, och bra skridskoåkning som är intensiv i sitt spel.

Istvan Bartalis, Vita Hästen
2019/20:
46 matcher, 21 mål + 20 assist
Rutinerad forward som vände tillbaka till Sverige för att få fart på karriären igen och blev en ledande spelare i Vita Hästen. En smart, puckskicklig och rörlig ungrare som kan spela både som center och ytterforward om så behövs. Förra säsongen var hans kanske bästa i karriären och har båtlaster med rutin som kan vara till nytta för topplagen.

Johan Porsberger, AIK
2019/20: 49 matcher, 12 mål + 13 assist
Att Johan Porsberger kan göra mål är väldokumenterat och han har producerat mål på alla nivåer. Stod fört drygt tolv procent av AIK:s mål den här säsongen och stod för den poängproduktion han legat på, det vill säga en halv poäng per match. Hans skott skulle vara en tillgång för alla lag och i ett lag som har pucken mer än vad de spelar försvarsspel trivs han som bäst.

Amil Krupic spelade nästan 23 minuter per match i snitt för nykomlingen. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Amil Krupic, Kristianstad
2019/20: 48 matcher, 7 mål + 29 assist
Lämnade Vita Hästen för att återvända till KIK som han spelat för i Hockeyettan och det blev en succé. Gjorde fler poäng än vad han någonsin gjort och fick enormt förtroende sett till istid och spelade i alla situationer. Kan bidra såväl offensivt som defensivt och har visat att han klarar av att spela många minuter. Bra spelförståelse och har ett bra passningsspel. Skulle bidra hos alla fyra topplag.

Alexander Lunsjö, Västerås
2019/20: 52 matcher, 11 mål + 5 assist
Åkte upp och ned i Västerås kedjor under säsongen men avslutade på topp och har visat att han har offensiva kvaliteter som är mycket goda när han fick utrymme att vara kreativ i offensivare kedjor. Har bra fart på skridskorna och är duktig med pucken. Väntar fortfarande på sitt stora genombrott efter att han gjort 59 poäng i Hockeyettan för två säsonger sedan. Som tredjelänk i en offensiv kedja i ett topplag skulle de förutsättningarna finnas.

Fotnot: En del spelare, likt Vita Hästens genombrottsman Linus Andersson, har ryktats till SHL och har därmed lämnats utanför denna lista.

Annons

Annons

Annons