AnnonsKan tvingas värva helt nytt målvaktspar: ”Vill spela så högt upp som möjligt”


21 mars

Inför säsongen som gick valde Nyköping att satsa på två för nivån ordentligt etablerade målvakter i Oscar Malm och Daniel Fahlström. Till kommande säsong talar mycket för att de kan behöva värva ett helt nytt målvaktspar.
– Jag vill så klart spela i ett så bra lag som möjligt och så högt upp som möjligt, säger Fahlström till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Oscar Malm har redan lämnat Nyköping för att istället fortsätta karriären i HC Dalen och Daniel Fahlström funderar i detta nu på framtiden.

– Vi håller alla dörrar öppna jag och min agent, säger han.

24-åringen, som inför säsongen var snubblande nära att göra klart med Almtuna innan det till sist blev ett kontrakt i Nyköping, hade precis som hela laget en säsong som bäst kan beskrivas som en bergochdalbana.

– Jag skulle väl egentligen summera det som en ganska kaosartad och dålig halva och en egentligen bra halva där vi gjorde det bästa av situationen som rådde rent resultatmässigt. Jag vet att föreningen rent generellt är ganska nöjd, det var väl det bästa de presterat på ett par år, men med tanke på ambitionsnivån innan skulle väl jag inte säga att den är...vad ska man säga, vi gjorde väl det bästa som gick att göra av ett misslyckande.

– Jag tycker att det vände lite för mig i slutet av november när jag höll nollan borta mot Skövde, efter det så kändes det faktiskt ganska bra resten av säsongen, men det var en trög och dålig start rent ut sagt så det har väl kanske blivit lite av en mellansäsong jämfört med ganska bra resultat tidigare.


Har trillat in kontraktsförslag
Hur mellansäsongen påverkar aktierna på transfermarknaden återstår att se, men en fortsättning i Nyköping förefaller inte vara prio ett i nuläget.

– Nyköping har sagt att de är intresserade av att behålla mig, men de har haft det riktigt struligt i föreningen och gått ut med en kampanj för att rädda klubben, så de får väl egentligen se till så att de finns kvar först innan de börjar komma med någon konkret.

Alternativ saknas i dagsläget inte.

– Det har faktiskt trillat in ett kontraktsförslag från ett annat division ett-lag.

Är det ett topplag?
– Förra året var de kanske inte riktigt ett topplag, men de säger att de ska satsa och har väl fått in en del namn som verkar lovande. Det var ett tvåårsavtal som de skickade, men det är ingenting som jag har tackat ja till, utan jag har sagt att jag kommer hålla kylan lite nu, det är ju konstiga tider. Vissa väljer att agera och vissa lag väljer att avvakta.

Men du söker en förstaspade?
– Ja absolut, så ska det vara. Om det inte blir allsvenskan, då kan jag väl vara beredd att kanske få fightas lite mer om det, men absolut ska det vara division ett så ska det vara som etta, ingenting annat.

– Vi vill försöka kolla marknaden så mycket som möjligt och jag har alla dörrar öppna, så vi kommer försöka ta ett beslut inom de närmsta månaderna. Vi får se hur länge den här corona-grejen håller på, men jag vill så klart spela i ett så bra lag som möjligt och så högt upp som möjligt. Jag är även öppen för spel utomlands.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons