AnnonsLISTA: Fem starka förlängningar i Hockeyettan


7 mars

Medan playoff-spelet rasar för fullt har lagen som redan tvingats gå på semester börjat se om sina hus inför nästa säsong. Det är fortfarande tidigt, men några viktiga pusselbitar har redan hunnit skriva nya kontrakt. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem starka kontraktsförlängningar i Hockeyettan.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Alexander Henriksson, forward, Skövde
25-åringen är klar för sjätte raka säsongen i moderklubben efter att ha återvänt efter några säsonger i förskingring och han är på god väg att växa ut till en spelare i ligans absoluta toppskikt. Henriksson har mer och mer klivit fram som en skarp poängmakare och svarade för 34 poäng (20+14) på 36 matcher den gångna säsongen, men bidrar minst lika mycket med hårt jobb och investerar mycket känslor i sitt spel. Oerhört viktig förlängning för Skövde.

Tim Friberg, forward, Wings
Efter några säsonger präglade av hjärnskakningar fick Friberg slutligen det riktiga lyftet säsongen som gick och var en vital del av att Wings gjorde så pass stor succé som nykomlingen ändå gjorde under hösten. 24-åringen tillhörde skaran som drev laget och positionerade sig som en vass offensiv kraft i Hockeyettan. En axelskada gäckade honom mot slutet, men att han redan har bestämt sig för en fortsättning är verkligen positiva nyheter för Wings.

Emil Larsson, forward, HC Dalen
Efter korta sejourer i Tranås, Nybro och Tyringe fick 23-åringen tillslut till det ordentligt i HC Dalen den gångna vintern. Laget gick ganska dåligt, men personligen gjorde Larsson sin poängbästa säsong i Hockeyettan med 27 poäng (8+19) på 38 matcher. Att han nu slutar hatta runt och faktiskt stannar på ett och samma ställe två säsonger i rad kan inte vara annat än bra för utvecklingen. En utveckling som HC Dalen som lag garanterat kan må bra av att få ta del av. Den här förlängningen är en win-win för båda parter.

Calle Källström, forward, Kiruna IF
Bara några dagar innan säsongen tog slut för Kiruna IF valde lagkaptenen att skriva på inte bara för ett ytterligare år, utan två. Fantastiskt goda nyheter för gruvgänget och dess kärna av unga spelare som gemensamt håller på att bygga upp en riktigt stabil och stark stomme i laget. Den storväxte värmlänningen har gjort två säsonger i klubben och nu blir det alltså två till. Stark förlängning av KIF.

Anders Olsson, målvakt, Eskilstuna Linden
Han har varit med länge i Hockeyettan-sammanhang utan att göra särskilt mycket väsen av sig, men det är väl kanske så det blir när man lirar i ett svagt Surahammar där statistiken blir svag hur bra man än spelar. Under fjolårssäsongen gick 24-åringen dock till Linden och var med om att spela upp klubben i Hockeyettan. Den här säsongen delade han på målvaktsansvaret i nykomlingen och gjorde det riktigt bra. Slutligen landade han också på bra statistik i ettan och här är jag övertygad om att det finns mer att hämta. Att ha en stabil målvakt på plats tidigt är viktigt. Han har dessutom skrivit på för de två kommande säsongerna.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons