Efter skräckscenerna – backveteranen borta resten av säsongen


27 februari 2020
För lite drygt tre veckor sedan drabbades St. Louis backpelare Jay Bouwmeester av ett hjärtstillestånd under match och fick föras till sjukhus. Nu står det klart att han inte spelar mer den här säsongen – men han utesluter inte en comeback i höst.

Den 11 februari föll Bouwmeester ihop på bänken i samband med en match mot Anaheim och fick återupplivas med hjärtstartare. Sedan dess har 36-åringen inte kommit tillbaka till spel och nu bekräftar han att det inte blir något mer den här säsongen.

– Jag tar det lite försiktigt just nu. Det är tufft men om jag ska vara ärlig så har hockeyn inte varit det jag tänkt mest på den senaste tiden. Det sätter saker i perspektiv. Jag är en hockeyspelare, jag gillar att spela hockey så absolut hade jag velat vara ute på isen. Men när man sätter allt i perspektiv så är det okej att ta ett steg tillbaka i nuläget, säger Bouwmeester till NHL.com.

Han berättar vidare att även om han är något mer begränsad än tidigare så flyter livet på i vanlig takt för det mesta, och han har inte hunnit tagit några slutgiltiga beslut om framtiden.

– Det var läskigt, men allting har gått rätt bra den senaste tiden så vi får utvärdera hur läget ser ut allt eftersom.

Efter att ha spenderat de första dagarna på sjukhus i södra Kalifornien har Bouwmeester nu på sistone kunnat besöka Blues arena och gå på en del hemmamatcher, något som uppskattas av hans lagkamrater.

– När han är i närheten så lyssnar killarna. Om han pratar så lyssnar killarna. Alla vet om han är här eller inte. Och jag tycker det betyder mycket för oss att kunna ha honom här, säger Brayden Schenn.