AnnonsLISTA: Så stor andel av målen har HA-lagens juniorer gjort


22 februari
Fem procent av de mål som gjorts i Hockeyallsvenskan denna säsong har kommit från juniorspelare.
HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson har tagit fram en tabell utifrån andelen mål som gjorts av respektive lags juniorer.

Annons

Hockeyallsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

14) Björklöven, 0/165 (0 procent)
14) Västerås, 0/136 (0 procent)
14) Vita Hästen, 0/131 (0 procent)
Kommentar:
Tre av seriens 14 lag väntar fortfarande på sitt första juniormål den här säsongen. Serieledarna Björklöven har bara haft två juniorer i spel den här säsongen i form av David Eriksson och Alexander Popovic. Ingen av dessa herrar har noterats för något mål i de 22 matcher de samlat ihop totalt. I Vita Hästen finns tre junior noterade för spel i Adam Ginning (17 matcher) och duon Olle Umberg och Adam Karlsson som båda står på en match. I Västerås har fem utespelare som är juniorer bokförts för matcher där Eric Juhlins tolv matcher är flest, men de är alla poänglösa. 

11) Mora, 2/117 (1,7 procent)
Kommentar:
Mora är det lag som haft juniormålskyttar den här säsongen men som fått offensiv utdelning minst antal gånger från sina juniorer. Jonathan Granström och Alex Lind står noterade för ett mål vardera i laget som haft sju olika juniorer med i matchtruppen under säsongens gång.

10) Timrå, 4/152 (2,6 procent)
Kommentar:
Timrå har haft fyra juniorer i spel den här säsongen bland utespelarna, där det bara är Linus Nässén och Leon Lerebäck som gjort mer än en match och det är också de två som stått för målen. Nässén har gjort tre på de 16 matcher han spelat medan Lerebäck hängt dit en puck. 

Filip Hasa gör sin första hela säsong med seniorspel och har klarat det på ett bra sätt. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

9) Almtuna, 4/112 (3,6 procent)
Kommentar: Alla fyra juniormål för den här säsongen har kommit från backen Filip Hasas klubba. Hasa, som anslöt från Frölundas organisation inför säsongen har noterats för fyra mål på 47 matcher och har även respektabla 13 assist på sitt konto. Almtuna är för övrigt en av klubbarna som använt sig av flest juniorer med sina elva.

8) Tingsryd, 5/118 (4,2 procent)
Kommentar: Tre juniorer, som är utespelare, har fått matchning i Tingsryd den här säsongen, två av dem har noterats för poäng men bara en av dem har hittat nätmaskorna. Denne junior är backen William Fransson som gjort fem mål på sina 46 matcher den här säsongen. 

7) Karlskrona, 5/111 (4,5 procent)
Kommentar: Tillsammans med AIK är Karlskrona det lag som haft flest juniormålskyttar den här säsongen, nämligen fyra. För Karlskronas del räcker det dock inte till någon framskjuten placering i totalen då de fyra gjort fem mål tillsammans. Linus Cronholm toppar med två, följt av Hampus Karlsson, Nils Åman och Filip Wiberg som gjort ett vardera.

Mattias Norlinder har fortsatt att bygga vidare på sin fina debutsäsong och har tagit ytterligare steg i sin utveckling denna vinter. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

6) Modo, 9/187 (4,8 procent)
Kommentar:
I Modo är det JVM-backen, som för närvarande är skadad, Mattias Norlinder som varit det stora utropstecknet när det kommer till mål från juniorspelare. Sex av nio juniormål för Modo har nämligen kommit från Norlinders klubba medan Linus Pettersson har gjort två kassar och Max Wahlgren fyllt på med en.

5) BIK Karlskoga, 12/179 (6,7 procent)
Kommentar:
BIK tillhör topp tre när det kommer till antal mål gjorda av juniorer med sina 12 mål, men då de varit ett av ligans hetaste lag offensivt räcker det inte till en topplacering när det kommer till andel av lagets totala målsumma. Nikola Pasic har haft en riktigt fin säsong med totalt 34 poäng och sju av dessa har varit mål. David Lilja har noterats för tre medan backen Karl Jonsson står på två.

4) AIK, 7/87 (8 procent)
Kommentar:
Strax utanför topp tre hittar vi AIK som fått se fyra olika juniorer göra mål den här säsongen samtidigt som man är det lag, tillsammans med Södertälje, som spelat flest juniorer då tolv olika spelare fått chansen. Flest mål har Elias Lindström gjort som står noterad på fyra mål medan man fått se Samuel Sjölund, Isak Salqvist och Marcus Karlberg göra ett var.

Hugo Gustafsson har en kanonsäsong bakom sig. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

3) Södertälje, 15/146 (10,3 procent)
Kommentar:
En av favoriterna till att ta hem guldgallret denna säsong är Södertäljes Hugo Gustafsson och det är lätt att förstå varför. Gustafsson har gjort elva mål på 33 matcher vilket är näst flest av alla juniorer. Utöver Gustafssons insatser har SSK, som spelat tolv juniorer denna säsong, fått se succélånet Adam Wilsby bidra med tre mål och ett mål från Lucas Feuks klubba innan denne lämnade för AIK.

2) Västervik, 11/107 (10,3 procent)
Kommentar:
Tvåa på listan, på samma procent som SSK men med lägre antal gjorda mål totalt sett av hela laget, finns Västervik. Västervik har bara haft två juniorer i spel denna säsong i form av Lukas Wernblom och Marcus Westfält. Åtta av lagets elva juniormål har Wernblom gjort medan Westfält gjort de resterande tre. Gott nog för en andraplats i denna ranking.

1) Kristianstad, 20/119 (16,8)
Kommentar: Överlägset bäst i klassen är nykomlingen Kristianstad. Den absolut största delen i det har forwarden Anton Heikkinen som har noterats för inte mindre än 15 kassar denna säsong. Heikkinens 15 mål är lika många mål som Södertälje, som är det lag med näst flest juniormål denna säsong, har mäktat med. En riktigt stark debutsäsong i allsvenskan från den 19-årige forwarden som spelat 39 matcher och leder juniorernas målliga. Kevin Wennström har bidragit med tre mål och Jakob Bondesson med två för KIK.

Annons


Annons

Annons

Annons