Tedenby om den sanslösa straffen: "Jag är inte SÅ överraskad"


14 februari

Mattias Tedenby har gjort ett antal spektakulära hockeymål under sin karriär.

Men frågan är om inte trolleritricket i straffavgörandet för Davos mot Ambrí-Piotta tar priset.

– Jag har gjort mål med den varianten på träningar så jag är inte SÅ överraskad. Men det är lite mer nervöst att göra det på match, säger den förra HV71-stjärnan till Zürcher Unterländer.


Annons

Kalla det magi. Kalla det trolleri, eller vad ni vill.


Mattias Tedenby vet i alla fall hur man hänför en hockeypublik. Mötet mellan Davos och Ambrí-Piotta stod 2–2 efter ordinarie tid och övertid och gick till ett straffavgörande.


Där fick de 4 254 åskådarna i Davos vackra isstadion uppleva något som de förmodligen aldrig kommer att glömma.


Den förre HV71-forwarden Mattias Tedenby gjorde mål på sin första straff och den i sig var snygg och effektiv.Tedenbys andra straff räddade Ambrí-Piottas målvakt Benjamin Conz.


Men den tredje Tedenby-straffen har ingen som har sett den riktigt kunna hämta sig efter.


När Mattias Tedenby ombeds av nyhetssajten Zürcher Unterländer att berätta vad i hela friden han tänkte på skrattar han lite förläget.


– Jag gjorde mål på den första, missade den andra och sedan var jag lite utanför det jag brukar göra så jag tänkte att jag prövar den här. Jag har gjort det ett par gånger på träningen och jag tror att jag kan ha gjort det i AHL, jag är inte säker, säger han till Zürcher Unterländer .Mellan 2010 och 2014 växlade Mattias Tedenby spel i NHL och New Jersey med matcher i farmarlaget Albany Devils i AHL innan han flyttade tillbaka till HV.


Nåväl. STRAFFEN.


– Jag fejkar att jag ska gå på backhand och flipper upp den i luften och klipper till i luften, förklarar Tedenby.


Chansen att lyckas då?


– Jag har gjort mål med den varianten på träningar så jag är inte SÅ överraskad. Men det är lite mer nervöst att göra det på match. Men spännande, helt klart!Annons

Annons